Hvad er det grønne og røde kort?

Det grønne kort er bevis på, at du har en lovpligtig ansvarsforsikring, hvis du fx bliver involveret i et uheld med din bil eller motorcykel i udlandet. Det røde kort giver dig mulighed for assistance i udlandet, hvis du har en kaskoforsikring.

Hvad er et forsikringskort?

Det grønne kort er et bevis på, at din bil er ansvarsforsikret – men i de fleste lande er din nummerplade nok. Her skal du altid medbringe det grønne kort: Albanien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Rusland, Storbritannien, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.


Hvad er det blå kort i håndbold?

Med det blå kort bliver spilleren både diskvalificeret og får en karantænedom. Dommerne skal først vise det røde kort og så det blå kort (efter en kort samtale). BEMÆRK: Det blå kort uddeles kun for de allergroveste overtrædelser og er en endnu hårdere straf end det røde kort.


Er badminton dansk?

De første pålidelige oplysninger om badminton stammer fra Indien, hvor engelske officerer i 1870’erne dyrkede ketsjerspillet poona. Officererne bragte spillet til England, hvor det første gang blev dyrket på hertugen af Beauforts slot, Badminton House, i 1873.Hvad giver karantæne i fodbold?

Der idømmes 1 spilledages karantæne for hver af følgende forseelser: Berøve oplagt scoringsmulighed uden fare for modspiller (forsætligt at spille bolden med hånden, puffe eller holde modstander, angribe modstander m/skulder, benspænd.) Utilladelig spillemåde, overtræde spillets love u/fare for modstander.


Hvad giver direkte rødt?

Direkte rødt kort gives, når forseelsen i sig selv er meget grov. En spiller, der allerede har fået to to-minutters udvisninger og modtager endnu en sådan, får samtidig et rødt kort.


Kan man spille fodbold med briller?

Beskyttelsesudstyr, som ikke er farligt, f. eks. hovedbeklædning, ansigtsmasker og knæ-/armbeskyttere i blødt, polstret letvægtsmateriale er tilladt – ligesom målmandskasketter og sportsbriller.


Hvad er rødt kort app?

I Rødt kort app‘en kan du indtaste alle oplysninger om din bil, så du altid har oplysningerne ved hånden, når du skal bruge dem. App‘en er udviklet af SOS International, og kan bruges i alle lande, hvor det røde kort kan bruges.Er det lovligt at spille med Jernknopper?

Det er slut nu. En ny regel i DBU Jylland betyder nemlig, at det er slut med at spille fodboldkampe med knopper – skrueknopper såvel som dem, som er støbt i plastik ind i støvlens bund.


Hvordan skal fodboldstøvler sidde på foden?

Valg af fodboldstøvler En fodboldstøvle skal sidde tæt og fast om din fod, så du har boldkontrol. Det er vigtigt at støvlen ikke klemmer om foden. Prøv støvler sidst på dagen, hvor dine fødder er lidt hævede. Tag fodboldstrømper på, snør støvlerne godt til, og læg al din vægt på en fod ad gangen.


Hvor gammel skal man være for at spille U15?

U15 betyder, at spillerne ikke må være fyldt 14 år det kalenderår turneringsåret starter – og det starter altså 1. juli og uanset at man spiller halvårsrækker, så varer det et helt år frem til næste 1/7.


Hvor lang tid spiller U15?

11:11 Herre info

Aldersgruppe/Niveau Antal dommere Spilletid
U15 Liga 2 – Rk. 4 1 2×35
U14 alle rækker 1 2×35
U13 Øst (Kun forår) 1 2×30
Øvrige U13 – se 8:8

Hvornår starter man med at spille 11 mands fodbold?

I dag skifter man i Danmark fra 7-mands til 11mandsfodbold som lilleputter i 10-årsalderen og først inden for de senere år har man indført 5-mandsfodbold på mindre bane for de allermindste, som imidlertid stadig alt for tidligt bliver flyttet over på en 7-mandsbane.


Hvem må spille U19?

U19 er for spillere, der ikke være fyldt 18 år før 1/1 det år turneringsåret starter – og så fremdeles. I Ældre gælder følgende aldersgrænser: M+32 (Old Boys) er for Herrer, der på spilledagen er fyldt 32 år. K+29 (Old Girls) er for Kvinder, der på spilledagen er fyldt 29 år.


Hvor gammel er U18?

Række Årgang Evt. bemærkninger
U18 Årgang 2003 & yngre 11-mands Liga 1-2: Op til 5 spillere fra årg. ’02 tilladt Region 4 8-mands: Pigerækken findes ikke
U19 Årgang 2002 & yngre 11-mands Liga 1: Ingen halvårsspillere tilladt 11-mands Liga 2-4: Op til 5 spillere fra årg. ’03 tilladt

Hvornår skal Danmark spille næste EM kamp?

Danmark er for første gang blevet valgt som et af værtslandene ved en EM-slutrunde. København skal være vært for fire kampe i perioden fra d. 11-06-2021 til d. 11-07-2021.


Hvem skal Danmark møde i 1 4?

Allerede inden onsdagens kampe stod det klart, at Danmark skulle møde vinderen af Hollands kamp, men det var uvist, hvem “Oranje” ville møde. Af den grund var feltet af Danmarks mulige kvartfinale-modstandere på seks hold: Holland, Tjekkiet, Frankrig, Portugal, Tyskland og Ungarn.


Hvor spilles fodboldkampen i aften?

fredag

  • 18:30. Hvidovre IF – AC Horsens. NordicBet Liga.
  • 18:30. SV Sandhausen – Schalke 04. Bundesliga.
  • 18:30. Hannover 96 – Karlsruher SC. Bundesliga.
  • 18:30. FC St Pauli – 1. FC Nürnberg. …
  • 18:30. FC Heidenheim – Fortuna Düsseldorf. …
  • 18:30. Werder Bremen – Holstein Kiel. …
  • 19:00. Viborg FF – FC Nordsjælland. …
  • 19:00. Fremad Amager – Esbjerg fB.

Hvornår er der straffekast i håndbold?

Straffekast i håndbold I håndbold dømmes der f. eks. straffekast, når en spiller fra det forsvarende hold berører målfeltet eller det angribende hold på anden vis fratages en oplagt scoringschance. Straffekast kan idømmes overalt på banen.


Hvad betyder det røde kort i håndbold?

Rødt kort i håndbold er det samme som diskvalifikation, hvilket vil sige, at spilleren udvises for resten af kampen, men spillerens hold er kun en spiller i undertal i to minutter, som ved en almindelig udvisning. Når dette tidsrum er gået, kan holdet indsætte en anden spiller.


Hvad betyder grønt kort i håndbold?

Men i modsætning til det gule advarselskort og det røde udvisningskort er det grønne kort mere positivt. Det kan dommerne nemlig vise til en spiller, der har opført sig virkelig sportsligt og fair.


Hvor lang tid tager en halvleg i håndbold?

Kampen deles i to halvlege på hver 45 minutter, som kun kan ændres, hvis det er aftalt mellem dommeren og holdene før kampens start og er i overensstemmelse med turneringsreglementet. Spillerne har ret til en pause mellem halvlegene. Halvlegspausen må ikke overstige 15 minutter.


Hvor mange afleveringer har man ved passivt spil?

Efter at have vist forvarselstegnet for passivt spil, har det angribende hold maksimalt 6 afleveringer, før de skal afslutte mod mål, men dommerne kan altid dømme passivt før 6 afleveringer.


Hvorfor er der tomt mål i håndbold?

Hvis holdet derfor mister bolden, giver det en oplagt målchance for modstanderholdet, fordi målet står tomt. Hvis en af markspillerne alligevel træder ind i målfeltet for at forhindre en scoring, skal der dømmes straffekast. Markspilleren vil også blive straffet for usportslig opførsel.


FAQ: Hvad er det grønne og røde kort?

Hvad spiller Brizze?

Brizze er Danmarks førende multiatlet inden for fodbold, og mestrer alle grene heraf. Indtil han var teenager spillede han alene græsfodbold, men i forbindelse med en skade opdagede han freestyle tricks, som han efterfølgende vandt DM i flere gange.

Er der forskel på siderne på et bordtennisbat?

Belægningen på et bordtennisbat sammensættes af en spilleoverflade – også kaldet gummiet – og det underliggende underlag, kaldet svampen. Der er stor forskel på elasticitet og klæbrighed i overfladen på de forskellige belægninger, og forskellene påvirker først og fremmest det skru, du vil kunne opnå.

Hvordan renser man et bordtennisbat?

Den bedste rengøring opnår du med renseskum og en passende svamp. Der findes flere typer renseskum og rensespray til bordtennisbat på markedet. Begge typer fjerner effektivt fedt og snavs fra overfladen og sikrer optimalt spil under alle forhold.