Hvad er det rigeste land i Afrika?

Ifølge 2015-tal fra Den Internationale Valutafond, IMF, stod Afrika til at have en årlig økonomisk vækst på omkring fem procent frem mod 2020. Og i 2019 lå fire af verdens hurtigst voksende økonomier på det afrikanske kontinent, nemlig Elfenbenskysten, Etiopien, Ghana og Rwanda.

Hvilke ord starter med i?

i

 • Sorter efter point Sorter efter længde. Ord, der begynder med I.
 • 42 point. ISHOCKEYKAMPENS. ISHOCKEYSPILLER.
 • 41 point. ISHOCKEYKAMPENE. ISHOCKEYKAMPES.
 • 40 point. IDRÆTSMEDICINSK. INSULINCHOKKETS. …
 • 39 point. IKKEKOMMERCIELT. ISHOCKEYKAMPE.
 • 38 point. INSULINCHOKKENE. INSULINCHOKKET. …
 • 37 point. IDENTIFICERINGS. …
 • 36 point. INDHOLDSMÆSSIGE.

Hvad ender på o?

o

 • Sorter efter point Sorter efter længde. Ord, der ender med O.
 • 42 point. CAPPUCCINO. CAPRICCIOSO.
 • 39 point. PIZZICATO.
 • 38 point. CAPRICCIO.
 • 36 point. CARPACCIO.
 • 34 point. SCIROCCO.
 • 33 point. DRØMMESCENARIO. VIRKELIGHEDSTRO.
 • 32 point. CLOCKRADIO. MACCHIATO. SKRÆKSCENARIO.

Hvor mange europæiske lande findes der?

EU: Forenet i Mangfoldighed. Det europæiske kontinent er meget forskelligartet, ikke kun geografisk, men også kulturelt. Det dækker 44 lande og er hjemsted for over 700 millioner mennesker. I 27 af disse europæiske lande har vi noget vigtigt til fælles: Vi er alle en del af Den Europæiske Union.Hvilke ord starter med Q?

Ord, Der Begynder Med Q På Dansk

 • Q eller q sb.
 • qatarer sb.
 • qatarsk adj.
 • QR-kode sb.
 • qua konj.
 • quadrofoni – kvadrofoni sb.
 • quark – kvark2 sb.
 • quarterback sb.

Hvad hedder alle lande i verden?

Wikipedia:Landenavne mv.

populærnavn Tillægsord Befolkning
Botswana botswansk botswaner
Brasilien brasiliansk brasilianer
Brunei bruneisk bruneier
Bulgarien bulgarsk bulgarer

Er der et dyr der starter med W?

Wombatter er en gruppe af kortbenede, muskuløse pungdyr, som lever i Australien og på Tasmanien. Der findes 3 arter, hvoraf den ene opdeles i 3 underarter. Deres nærmeste slægtning er koalaen.


Hvilke lande er en del af Europa?

Andorra, Azorerne, Belgien, Bulgarien, Cypern (den græske del), Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Gibraltar, Grækenland, Grønland, Holland, Isle of Man, Irland, Island, Italien, Kanariske Øer, Kanaløerne, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Madeira, Malta, Monaco, Norge, Polen, Portugal, …Hvad for nogle dyr lever i Danmark?

Det samlede antal dyrearter i Danmark er umuligt at opgøre præcist. I 1995 opgjorde Skov- og Naturstyrelsen antallet af fritlevende, naturligt forekommende, her i landet ynglende arter af hvirveldyr til 424, nemlig 49 pattedyr, 209 fugle, 5 krybdyr, 14 padder, 37 ferskvandsfisk og 110 saltvandsfisk.


Hvor lang tid må målmanden holde på bolden?

Målmanden må ikke have kontrol over bolden med hænderne i mere end 6 sekunder, før han frigør den til spil. Til gengæld han tage alle de skridt han vil indenfor de 6 sekunder. Målmanden må ikke røre bolden med hænderne efter at have modtaget bolden direkte fra et indkast, udført af en medspiller.


Hvor stort er et fodboldstadion?

Det nye Wembley Stadium i London er det dyreste stadion, der nogensinde er bygget. Det har en kapacitet til 90.000 tilskuere….Største stadions.

Stadion Camp Nou
Kapacitet 99,354
By Barcelona
Land Spain
Bruger FC Barcelona

Hvad er det største fodboldstadion i Europa?

Camp Nou i Barcelona er måske det mest legendariske fodboldstadion i verden. Det er samtidig det største i Europa med en kapacitet på 99.354 tilskuere.


Er der forskel på fodboldbaner størrelse?

Samme regler gælder i dag i både Superligaen og Premier League med dispensation til ældre stadioner som Goodison Park, hvor banen kun er 100 meter gang 64 meter. En fodboldbane må ellers ifølge fodboldloven være mellem 90 og 120 meter lang og mellem 45 og 90 meter bred, så længe den er længere, end den er bred.


Hvem blev Unionskonge da Erik af Pommern blev afsat?

I 1435 indgik Erik i fredsforhandling med hertug Adolf 8. af Slesvig, hvilket betød, at han måtte opgive sin slesvigske politik. Erik af Pommern blev afsat som konge i årene 1441 og erstattet af søstersønnen Christoffer 3. af Bayern.


Hvornår gik Sverige i oprør mod Erik af Pommern?

Stigende svensk utilfredshed med Kalmarunionen 1382-1459) forsøgte at styrke sin egen magt, og det var ikke populært blandt de svenske stormænd. Margrete 1. havde lovet stormændene, at Sverige ville blive regeret af svenskere på centrale politiske områder, men Erik af Pommern holdt ikke løftet.


Hvordan gik det økonomisk for Norge i 1815?

Norge var i princippet en selvstændig stat, dog således, at udenrigspolitikken blev bestemt fra Stockholm. Landet befandt sig på dette tidspunkt i en dyb økonomisk krise med en stærk inflation, og for at imødegå denne oprettedes i 1816 Norges Bank til at forestå pengepolitikken. I 1818 overtog Karl 14.


Hvad mistede Danmark i 1814?

I 1813 gik Danmark konkurs og i 1814 tabte Danmark Norge til Sverige ved freden i Kiel. Mod periodens slutning afskaffedes enevælden, og Danmark fik en folkevalgt regering, der arbejdede på at udforme en fri forfatning. I den mellemliggende periode blev landet ramt af en landbrugskrise og stilarten romantik blomstrede.


Hvor stor er den svenske hær?

Styrken er 27.000. Hæren (Armén) er på 13.800 med 8600 værnepligtige, flåden (Marinen) på 7900 med 2000 værnepligtige og flyvevåbnet (Flygvapnet) 5900 med 1500 værnepligtige. Reserven er på 262.000, med 225.000 til hæren, 20.000 til flåden og 17.000 til flyvevåbnet.


Hvilke problemer havde Sverige i 1815?

Sveriges tid som stormagt blev kort, fordi landet var sårbart. Sveriges ressourcer i form af befolkning og næringsliv var begrænsede, og Sverige skaffede sig mange fjender ved sine erobringer. Landet var ofte afhængigt af finansiel og militær støtte fra større europæiske lande.


Hvad skete der i 1718 i Danmark?

december 1718 det fremskudte fort Gyldenløve. Situationen ændredes helt 11. december, da Karl 12. i en løbegrav foran fæstningen blev ramt af en kugle og døde på stedet.


Hvad skete der i 1600-tallet i Danmark?

Det var den danske politik og kongens mange krige mod Sverige, der i 1600tallet førte til, at krongodset Aakær Len kom i adelsslægten Gersdorffs eje. Det er også historien om Danmarks vej mod indførelse af enevælden. Efter reformationen i 1536 overgik al kirkens ejendom til kronen.


Hvordan var Danmark i 1600-tallet?

I perioden var Danmark en del af riget Danmark-Norge. Mod periodens slutning var Danmark involveret i en række krige, der kulminerede med, at svenskerne besatte store dele af landet. Efter at landet, mod afgivelse af Skånelandene og Bornholm, igen var blevet frit, gennemførte Frederik 3.


Hvordan er Danmarks overflade er skabt?

Det område, vi kender som Danmark, lå nemlig på bunden af et varmt hav, hvor der svømmede krokodiller og fortidshajer rundt. Det ændrede sig, da den europæiske kontinentalplade blev tippet, og gamle norske bjerge blev hældt ned i havet i form af sand og ler.


FAQ: Hvad er det rigeste land i Afrika?

Er Danmark en nation?

Danmark er en nation og stat, der ligger mellem 54° og 58° nordlig bredde og 8° og 15° østlig længde. Foruden det egentlige Danmark indgår Færøerne og Grønland, begge beliggende i den nordlige del af Atlanterhavet, i et rigsfællesskab.

Hvornår var Danmark dækket af vand?

For 20.000 år siden dækkede mægtige gletsjere størstedelen af Danmark med kilometertyk is. Havniveauet var 130 meter lavere end i dag, fordi enorme mængder af klodens vand lå hen som indlandsis. Danmark var en del af et stort europæisk kontinent, som strakte sig ud til vest for Irlands kyst.

Hvor mange stormagter er der?

Der er i alt fald 7: USA, Kina, Tyskland, Japan, Indien, Brasilien og Rusland. Verdens magter er en antologi, der analyserer syv lande, der i større eller mindre grad kan betragtes som stormagter.