Hvad er Overpronere?

Overpronation er den rullende bevægelse indad, som foden gør, når den rammer jorden. Du har sikkert set mange på gaden, som har trådt deres sko ned på indersiden, og hvor hælene falder indad (se bilde). Overpronation er meget almindeligt og forårsager spænding i muskler og bindevæv, som har udspring i bækken og lænd.

Hvad er Hældrop?

Skoens hældrop måles kun i skoens mellemsål og beskriver forskellen mellem hælens højde og forfodens højde inde i skoen. Hældrop angives som regel i millimeter.


Er Nike løbesko små i størrelsen?

Børn: køb Nike skoene i et helt nummer mindre end dine adidas sko. Har du fx en adidas sko i størrelse 21, så skal du bruge en størrelse 20 hos Nike. Damer: Nike sko er en lille smule større end adidas. Bruger du en størrelse 40 2/3 hos adidas, kan du derfor nøjes med en størrelse 40 hos Nike.


Hvad er pronation og supination?

Supination er, når du går på ydersiden af foden, modsat pronation som er, når du går på indersiden af foden. Hvis du har overdreven supination, er det vigtigt at du får rettet foden op, så du ikke får en skæv kropsholdning. Se udvalget af sko til dig, der træder udad på dine fødder.Kan man imprægnere løbesko?

Skal skoene imprægneres? Nej, løbesko er designet således, at man opnår bedst mulig åndbarhed. Grundet netstrukturen i overdelen, er det svært at imprægnere skoene, og hvis det lykkes, mister skoene sine åndbare egenskaber.


Er New Balance en god løbesko?

New Balance har gjort en fantastisk løbesko endnu bedre! New Balance har med deres 1080 v12 fintunet mellemsålen så den giver en endnu mere behagelig tur end tidligere. Det løfter skoens komfort en del. New Balance 1080 V12 er en af de absolut letteste mængdetræningssko, der er udstyret med luksus støddæmpning.


Hvor kan man få lavet en løbetest?

Som medlem af Klub SPORTMASTER er vores gratis løbetest et virkeligt godt værktøj for, at vi kan ramme lige præcis den sko, du føler dig bedst tilpas i.


Hvad er en god løbestil?

Hvis du sætter af med tæerne, bliver der påført meget store belastninger på nogle små vævsstrukturer i foden. Så sæt af fra midtfoden. Det kan godt være tæerne, som slipper underlaget sidst – de skal bare ikke stå for “afsæts-kraften”.Hvad er Pronationsstøtte?

Pronation er fodens naturlige støddæmpning. Fungerer din pronation ikke optimalt, har du større risiko for at få skader. For meget pronation kan være et problem, da det stresser de ledbånd og muskler i fod og underben, der prøver at stabilisere foden.


Er jeg neutral eller pronation?

Kan du kun se hælen og den forreste del af fodballen, så pronerer du sandsynligvis normalt, der er dog en lille chance for at du underpronerer. Hvis du kan se næsten hele foden, så har du tendens til at være platfodet og så er der en god chance for at du overpronerer.


Hvordan finder jeg de rigtige løbesko?

Har du en lav svangbue (Platfodet) skal du som oftest vælge en løbesko som er let til kraftig overpronation. Har du en normal svagbue, skal du vælge en løbesko som er til let overpronation eller en neutral løbesko. Har du en høj svangbue skal som udgangspunkt vælge en neutral løbesko.


Hvad er godt fodtøj?

Fodvenlige sko er ikke kedelige sko. For at få et par fodvenlige sko behøver du ikke længere at affinde dig med et par kedelige, formstøbte sko i grå og brune nuancer. I dag kan fodvenlige sko både være flotte og elegante, samtidig med at de skåner dine fødder for knyster, hammertæer og hård hud.


Kan man vandre i trailsko?

Her er fokus ikke på at være støddæmpende, ligesom en løbesko, men mere på at kunne stå fast og nedbringe risikoen for at vride rundt i det bløde, ujævne terræn, man typisk løber trailløb i. Hvis du helst vil ud og vandre i kondisko, så plejer vi at sige, at det er der, som sådan, ikke noget til hinder for.


Er der forskel på herre og dame løbesko?

Dameløbeskoen er nemlig generelt smallere end herreløbeskoen – helt specifikt er den smallere i hælen og bredere ved forfoden, hvorimod herreløbeskoen har en mere lige læst. Grunden til, at kvindeløbesko er bredere ved forfoden, er at kvinder ofte har problemer med en skæv storetå, som har behov for ekstra plads.


Hvordan kommer man af med en ligtorn?

Ligtorne fjernes bedst ved at blødgøre og pleje huden, så ligtornen opløses. Det kan du gøre med en god og plejende creme til hård hud. Andre muligheder er at bruge en pimpsten, ligtorneplaster, en ligtornepen eller at få ligtornen skåret væk hos en fodterapeut.


Er Birkenstock gode for fødderne?

Birkenstock har en god bredde i forfoden, som vil tilgodese mange fødder. Sålen er delvis lavet af kork, som er et stødabsorberende materiale. Det er en pæn sandal, som fås i mange forskellige udformninger og farver. Der er en indbygget svangstøtte i sandalen, hvilket de fleste fødder nyder godt af.


Kan man genoptræne nedsunken forfod?

Helt op mod 80 procent af os lider af nedsunken forfod altid eller i perioder. Heldigvis kan du hjælpe dig selv fri af smerterne ved at passe godt på dine fødder og træne dine naturlige fodbuer tilbage på plads med en række enkle øvelser.


Hvad er supination?

Supination, (af lat. supinare bøje bagover, ligge på ryggen), inden for medicin udaddrejning af en arm (således at håndryggen vender nedad, håndfladen opad); det modsatte af pronation.


Hvad er det modsatte af platfod?

Måske kender du til lidelsen platfod. Platfod er en nedsunket svang, som betyder, at hele foden belastes, når du går. Hulfod kan forstås som den modsatte lidelse, og kendetegnes altså dermed også ved at have præcis det modsatte udseende. Hulfod ses nemlig ved, at svangen på din fod er højere og dybere end normalt.


Kan man blive platfodet med alderen?

Platfod er normalt en tilstand, vi forbinder med børn. Men voksne kan også med årene udvikle platfod. Der kan være mange forklaringer på dette. Den hyppigste årsag er nedsat funktion i en af de sener, som har forløb bag ankelknuden på indersiden af foden og lidt fremover indersiden af foden.


Hvor langt må man løbe i nye løbesko?

Som tommelfingerregel holder skoene ca. 1.000 km +/- 200 km. Skoene bliver slidt forskelligt alt efter typen af sko, din vægt, underlagets hårdhed, løbehastighed og hvor hyppigt skoen bliver brugt. Du kan ikke bare købe afløseren til dine løbesko!


Hvilke vandresko?

Hvis du tit får varme fødder, så vil jeg anbefale dig at vægte åndbarheden højest i dit valg – altså bør du kigge efter sko, som ikke har en membran og dermed er vandtætte. Men hvis du tit fryser, så kan et par vandtætte sko hjælpe dig med at holde på varmen.


Er Salomon sko smalle?

De fleste XA-vandresko fra Salomon passer godt til smalle fødder, men de fås også i en bred størrelse, hvis du skal bruge ekstra plads. Kvaliteten på disse sko kan holde dig kørende i hundredvis af kilometer. Størrelsen på disse vandresko er til den store side.


FAQ: Hvad er Overpronere?

Hvad koster en Forsåling?

Prisen for en forsåling hos en skomager er normalt mellem 900-1.200 kroner, en hel forsåling ca. 1.500-1.900 kroner. Mange producenter af randsyede sko tilbyder også fabriksforsåling, hvor priserne varierer en hel del, mellem 1.000-2.500 kroner.

Kan rågummisåler repareres?

Første skridt, når sko med rågummisål skal nyforsåles, er afslibning af den gamle slidsål. Den er på det nærmeste vokset sammen med bindsålen ovenover, så man kan ikke trække den af med tang eller skære den af med kniv. Gennemsyningen af overlæder og bindsål titter frem efter afslibning af slidsål.

Hvor gammel er man når man kan binde snørebånd?

Det kan være forskelligt, hvornår børn er motiverede for at lære at binde snørebånd, men som regel er tiden op til skolestart et godt tidspunkt at øve, da dit barn i højere grad skal lære at klare sig selv i skolen, dvs. fra 5-6 års alderen.