Hvad er selvkontrol psykologi?

Selvkontrol er evnen til at kontrollere ens følelser, adfærd, og behov på grund af eksterne krav for at fungere i samfundet. Selvkontrol er afgørende adfærd for at opnå mål og for at undgå impulser og følelser, der kan blive negativt modtaget af omgivelserne.

Kan selvkontrollen blive for stor?

Til sidst er det vigtigt at have for øje, at når man ved, at man skal bruge sin selvkontrol senere, så sætter det en begrænsning for selvkontrollen her og nu. Derfor er det bedste at bruge sin selvkontrol på den opgave, der er vigtigst først.


Hvornår skal man drikke Hydro Tabs?

Hydro er en brusetablet som gør det nemt at blande sin egen sportsdrik med elektrolytter. Hydro tabs bliver ofte brugt til spinning eller kortere træningsture når der ikke er behov for energipulver. Hydro hjælper med til at styre/genoprette kroppens væskebalance før, under og efter træning/konkurrence.


Hvor kommer viljestyrke fra?

Viljen til at gøre noget er altså ikke det samme som at få det gjort. For at komme i gang, har vi brug for viljestyrke. Viljestyrke kan i videnskabelig forstand koges ned til et helt specifikt øjeblik – lige dér, hvor du træffer en afgørende beslutning om at omsætte din intention til handling.Hvor mange elektrolytter må man tage?

Under træning kan man tabe op mod 2 liter væske og helt op til 3-4 gram salt i timen gennem sveden. Dette skal man forsøge at erstatte undervejs, fx vha. sportsdrik med indhold af elektrolytter. Man kan dog ikke erstatte det fulde væsketab, for kroppen kan maksimalt optage godt 1 liter i timen.


Hvordan får man elektrolytter?

Du får saltene fra det, du spiser og drikker, og udskiller dem med urin, afføring og sved. Du kan både have for mange og for få elektrolytter i kroppen. Man kan måle niveauet i en blodprøve. ELEKTROLYTTER TIL VÆSKEBALANCEN – din krop består af 60 pct.


Hvordan træner man armbøjninger?

Læg dig med hænderne i underlaget og stræk armene og støt kun på tåspidserne. Hænderne skal være med cirka en skulderbreddes afstand. Igen, spænd i hele kroppen og hav godt med afstand mellem hænderne, så du får den 90 graders vinkel i albuerne, når du er nede. Hold kroppen stiv, så bagdelen følger lår og ryg.


Hvordan får man rygrad?

Så start med at sætte dig et mål. For at gøre dit mål så håndgribeligt som muligt, så gør det specifikt og målbart. I stedet for at sige ”jeg vil gerne leve sundt”, så sig: ”Jeg vil dyrke motion, så jeg kan blive sundere”. Når du sætter dit mål, så tænk også over, hvorfor målet er vigtigt for dig.Hvad kan man gøre for at få huden til at trække sig sammen?

For at reparere løs hud efter at have tabt sig, skal du give din krop de næringsstoffer, der er nødvendige for at genoprette fastheden og elasticiteten. Spis mad, der hjælper din krop med at syntetisere kollagen og elastin, som er to elementer, som sund hud kræver.


Hvornår begynder man at se resultater efter træning?

Det er selvfølgelig et sindsygt kedeligt svar… Spørger man en fysisk træner, så vil de typisk sige at der går mellem 14 dage og en måned, før at man så småt kan begynde at se ændringer i spejlet. Med styrketræning der er det muligt at øge ens styrke med 25 til 100% indenfor 3 til 6 måneder.


Hvordan gør man sit ansigt smallere?

Øvelser til at slanke dit ansigt

 1. Åbn munden så meget som muligt, og luk derefter. …
 2. Åbn munden fuldt og luk øjnene. …
 3. Flyt dine lukkede læber til hver side af dit ansigt så mange gange som muligt.
 4. Fyld din mund med luft og pust ud dine kinder, hold i et par sekunder og slip.

Hvordan kommer man af med tykke lår?

Hvordan taber man sig på lårene? Din træning skal både bestå af konditionstræning og styrketræning. Konditionstræningen forbrænder kalorier og øger din forbrænding, og styrketræningen med gode lår-øvelser giver dig stærke muskler i baller og lår.


Hvor lang tid går der før man vokser i muskler?

1-1.5 % om måneden; øvede kan forvente at øge med 0.5-1 % om måneden, mens meget veltrænede nok kun skal regne med 0.25-0.5% om måneden. Tager vi en person på 70 kg svarer det til 700-1000 g pr. måned for begynderen; 350-700 g for den øvede, og 175-350 g pr. måned for den meget veltrænede.


Er det en god ide at løbe på tom mave?

Forbrænder man mest ved at løbe på tom mave, eller skal man spise inden løbeturen? “Forbrændingen er ens, uanset om du løber på tom mave eller har spist. Undersøgelser viser dog, at du i større grad træner kroppens fedtforbrændingssystemer, hvis du enten spiser kulhydratfattigt eller helt undlader at spise før træning.


Er det godt at træne inden morgenmad?

Morgentræning før morgenmad kan også godt bruges til at optimere din evne til at forbrænde fedt under fysisk arbejde. Netop fordi de fedtforbrændende processer forløber hurtigere. Nogle idrætsudøvere praktiserer derfor at træne igennem om morgenen, så kroppens kulhydratdepoter bliver opbrugt.


Hvad er godt at spise inden man skal træne?

MAD FØR TRÆNING

 • Et mindre måltid rig på kulhydrater og proteiner.
 • Én til to timer før træning.
 • Skiver af brød med ost og skinke, æg eller fiskepålæg. Banan og et glas mælk. Frugt, smoothie og havregrød.

Hvad er godt at spise for at opbygge muskler?

Opbyggende mad: Du skal have noget protein til dine muskler. Når muskler vokser, er det, fordi der opbygges mere protein i dem. Den ekstra proteinmængde skal tilføres med kosten. Gode proteinkilder til dine muskler er magert kødpålæg, kylling, kalkun, fisk, rejer, æg, ost, mælk, bønner, ærter og linser.


Er havregrød godt efter træning?

Havregrød 1,25 dl havregryn indeholder ca. 27 g kulhydrater, 5 g protein og 4 gram fibre. Fibrene gør, at du kan føle dig mæt, så du ikke kommer til at overspise efter en hård træning.


Hvor stærk er jeg?

Push-up eller armbøjninger måler din overkrops styrke. Stræk armene, og bøj dem igen, så brystet kommer max 10 cm over gulvet. Skriv ned, hvor lang tid du kunne holde ud i planke og wallsit, samt hvor mange push-ups, du kunne tage.


Hvad er armstræk?

Teknik: Hænderne langt fra hinanden, så der er en vinkel på 90 grader i albuerne når vi kommer ned til hænderne. Spænd i balder og mave, så du er helt stiv som et bræt i hele kroppen under øvelsen. Bagdelen skal med ned samme tid som resten af kroppen.


Hvor mange sæt dødløft?

Større øvelser egner sig typisk godt til den lavere ende af dette spektrum. De fleste får rigtigt god fremgang i masse og styrke, hvis de i øvelser som dødløft, squat, bænkpres osv., holder sig til omkring 5-8 reps. I mindre øvelser kan man sagtens holde sig til den høje ende, og køre sæt af 10-15 reps.


Hvad for nogle muskler bruger man når man laver englehop?

Et alternativ til englehop er squats. Da disse to sagtens kan sidestilles med hinanden, betyder det også, at det er stort set de samme muskler der bruges i begge øvelse….De hovedsagelige muskler der bruges under englehop er:

 • Lårets forside.
 • Hasemusklen, lårets bagside.
 • Den store sædemuskel.

FAQ: Hvad er selvkontrol psykologi?

Hvad er godt ved burpees?

Øvelsen træner hele kroppen og får gang i både styrken i arme, ben, ryg og ikke mindst hjertet. Den vigtigste muskel er hjertet, og for at træne hjertet må man få det til at pumpe en del hurtigere end det plejer. Med burpees kan du få denne effekt, og du vil snart mærke hjertet pumpe sin vej ud af trøjen!

Hvordan laver man squats derhjemme?

Sådan laver du den perfekte squat

 1. Træk vejret ind, og spænd op i maven. Sænk langsomt bagdelen bagud, som om du skal til at sætte dig på en stol.
 2. Kom hurtigt op igen, stræk i benene, og spænd i ballerne. Hvis du presser fra med hælene, får du aktiveret ballemusklerne rigtigt.

Hvordan arbejder lårmusklen når man hopper?

vastus mediale og den dybtliggende vastus intermedius. Musklens funktion er at strække knæet og bøje hoften, og lårmusklen bruges, når man går, løber, hopper og går ned på hug.