Hvad er Syvstjernen?

Syvstjernen er et ældgammelt symbol, som kan spores tilbage til Kaldæerne ca. 2.000 år f.Kr. Syvstjernen er udformet med 7 takker og 7 planetsymboler. De 7 spidser med symboler har hver deres frekvens, og fra hver spids udgår en energistrøm med virkning overfor forskellige problemer, og evt.

Hvordan spiller man mur?

Spille bold på mur med flere bolde Hold albuerne ind til siden og armene udstrakte foran dig ved hoftehøjde. Når man kaster og griber med flere bolde, skal de altid blive det samme sted foran dig. Det er finten. Øv dig i at undgå at strække ud og gribe efter bolden.


Hvad bruger man hønseringe til?

Hønseringe stammer oprindeligt fra opdrættelsen af fjerkræ, hvor man brugte, og stadig den dag i dag, bruger dem i privat regi til at ringmærke fuglene med ved deres fødder, når de er blevet født. Hønseringene har forskellige farver og størrelser, som eks. vis.


Hvad legede man i 60 erne?

Legene ændrede sig fra midten af 1960´erne. Institutionerne var fyldt af færdiglavet legetøj lavet af celluloideller plastik. Nu blev Barbie og Ken dukkerne (1961) det helt store nummer sammen med LEGO, der ud overklodserne begyndte med de færdige samlesæt i 1964 og LEGO-toget i 1966. Legetøjet hjemme blev også ændret.



Hvad skete der i 1970 i Danmark?

1970erne huskes både for speltgrød, fuldskæg, fællesspisning, hjemmestrik og urtehaver, men også økonomisk krise, en større offentlig gældsætning og stigende arbejdsløshed. Emner som miljøbekymring, ligestilling, omstilling til vedvarende energi og deleøkonomi optog mange danskere, især på den politiske venstrefløj.


Hvordan spiller man med hønseringe?

Hønseringe-lege Kaste hønseringepar langs jorden, hvor man prøver at ramme fx et lille hul fra en vis afstand. Rammer man det, vinder man hønseringe fra personen der har lavet banen. Prøve at ramme en mindre dåse fra en vis afstand med hønseringepar. Rammes dåsen, har man vundet flere hønseringe.


Hvordan levede man i 1950?

I 1950erne havde danskerne generelt en stærk tro på, at fremtiden så lysere ud end fortiden, og drømmene voksede. Der opstod nye muligheder for uddannelse, og årtiets afslutning var blandt andet præget af, at der var mere arbejde at få og flere materielle goder til befolkningen.


Hvad legede man i 50 erne?

I 1940′erne og 1950erne blev det rigtig populært blandt børn i skolegården. Alle kunne være med, og der blev hoppet både i svingtov, hvor der skulle være mindst tre børn, eller i sjippetov hvor man konkurrerede om, hvem der kunne hoppe mest kreativt eller flest dobbelthop.



Hvordan var det at leve i 1950?

1950erne var grå, fattige, snæversynede, kommunistforskrækkede osv. Det var også et årti, der pegede både bagud og fremad, når man ser det på afstand. Bagud mod besættelse og modstandskamp, fremad mod de farverige tressere.


Hvor er Plejaderne?

Plejaderne, også kendt som M45 (Messier 45) eller Syvstjernen er en åben stjernehob i stjernebilledet Tyren. Den er blandt de nærmeste stjernehobe, nok den mest kendte og uden tvivl den mest iøjnefaldende for det blotte øje.


Hvad hedder stjernerne i Karlsvognen?

Karlsvognen er en asterisme, som indgår i stjernebilledet Store Bjørn. Den består af Store Bjørns syv klareste stjerner. Navnet “karl-” betyder mand, modsat kvindevognen, som er det gamle navn for Lille Bjørn.


Hvordan var det at gå i skole i 1960?

Frem til 1972 var der 7 års undervisningspligt, men i løbet af 1960‘erne tog langt størstedelen af eleverne frivilligt klassetrin udover 7. klasse, med henblik på videre uddannelse. Samtidig tilbød flere og flere skoler en såkaldt børnehaveklasse, der skulle forberede de mindste elever på skolegangen.


Hvordan var det at være barn i middelalderen?

Børn i byerne Ligesom på landet skulle pigerne lære at holde hus. De skulle lave mad og tøj, så de en gang kunne blive gode hustruer. De rigeste børn lærte også at læse og skrive. Det var også meget almindeligt, at børn fra landet og byerne arbejdede på adelens gårde og borge.


Hvad er Fabriksloven?

Den 23. maj 1873 blev Lov om Børns og unge Menneskers Arbeide i Fabrikker og fabriksmæssig drevne Værksteder samt det Offentliges Tilsyn med disse bekendtgjort. Loven var den første danske fabrikslov og kom efter en længere debat, både i offentligheden og på Rigsdagen.


Hvordan havde bønderne det i 1800-tallet?

Landboreformerne omkring år 1800 gjorde dansk landbrug til et frit marked for arbejdskraft, og det blev på arbejdsgivernes vilkår. Jordfordelingen forblev grundlæggende skæv helt frem til 1919, og mens gårdmandsstanden konsoliderede sig økonomisk, foregik der en langsigtet proletarisering af landarbejdere og husmænd.


Hvordan var arbejdsforholdene på fabrikkerne i 1800 tallet?

Under industrialiseringen voksede antallet af arbejdere i byerne voldsomt. Deres arbejdsforhold var ofte meget dårlige, og deres boliger normalt kolde og usunde. Først efter år 1900 blev forholdene for alvor bedre. Fra midten af 1800tallet til udbruddet af Første Verdenskrig voksede byerne kraftigt.


Hvilke regler gjorde sig gældende for børns arbejde på fabrikkerne?

Fabriksloven slår fast, at børn under 10 år ikke må arbejde på fabrik, og at arbejdstiden bliver begrænset til 6 1/2 time om dagen. De må ikke arbejde før kl. 6 morgen eller efter kl. 8 om aftenen, og det betyder, at der nu er lovgivet mod, at børn må have natarbejde.


Hvad kendetegner samfundet i sidste halvdel af 1800-tallet?

I 1800tallet er borgerskabets kultur præget af national-romantiske strømninger. På landet opstår andelsbevægelsen og der bliver bygget højskoler, forsamlingshuse og landbrugsskoler. En arbejderkultur baseret på solidaritet og en kollektiv livsopfattelse vokser langsomt frem i byerne.


Hvad sker der i slutningen af 1800-tallet?

Fra midten af 1800tallet opløstes den enevældige helstat som følge af to modsatrettede politisk-nationale bevægelser, hvilket førte til den 1. Slesvigske Krig 1848-1850 og den 2. Slesvigske Krig i 1864. Danmark fik med Junigrundloven i 1849 en fri forfatning og blev med krigsnederlaget i 1864 til en nationalstat.


Hvorfor er nogle årgange store og andre små?

1930’erne: Krise og ekstrem arbejdsløshed får danskerne til at holde igen med at få børn. Den kraftige nedgang i antallet af fødsler i 1920’erne og begyndelsen af 1930’erne fører til små årgange og bekymrende diskussioner om tilbagegang i befolkningen.


Hvor mange børn fik man i gamle dage?

I dag er kvinder og mænd ældre, når de gifter sig, men de har tit boet sammen i flere år. For 100 år siden fik en arbejderfamilie i gennemsnit 5-6 børn. Nogle familier fik 20 børn, andre kun 2-3.


Hvad spiste man i 1972?

Det får du syv bud på her, for vi spiser det stadig.

  • Rejecocktail. Rejecocktail var en yndet forret, især når der kom gæster. …
  • Stjerneskud. Stjerneskud er en tudsegammel ret, som i 70’erne blev en populær frokostret herhjemme. …
  • Koldskål. …
  • Fondue. …
  • Grydestegt kylling. …
  • Æbleflæsk. …
  • Kiksekage.

FAQ: Hvad er Syvstjernen?

Hvad sagde man i 70 erne?

Hun havde nemlig ingen erindring om at man i 70erne og 80′erne rent faktisk brugte udtrykkene ‘bred ymer’ og ‘knæhøj karse’. Efterfølgende skrev flere læsere til Eva Skafte Jensen at de tydeligt kunne huske at man havde brugt ‘bred ymer’.

Hvad kostede en avis i 1970?

I 1970 kunne man slippe af sted med 8,50 kroner for en klipning, hvilket svarer til cirka 60 kroner i nutidens penge. Der er naturligvis forskellige priser på markedet, men mange danskere giver det dobbelte eller måske tidobbelte i dag. Også avisen er blevet lidt dyrere.

Hvad sker der i 1950?

Med den kolde krigs kamp mellem kapitalisme og kommunisme fulgte frygten for en kommende atomkrig i 50’ernes Danmark. Samtidig var der – efter den netop overståede anden verdenskrig – en vis tro på, at fremtiden så lysere ud end fortiden.