Hvad for nogle muskler bruger man når man laver armbøjninger?

Armbøjninger træner både dine brystmuskler, dine skuldre, dine arme og din mave! Du kan nok især mærke øvelsen i armene, men faktisk er armbøjninger gode for hele din krop, fordi dine ryg- og mavemuskler arbejder hårdt for at holde din krop stabil.

Hvilken slags musik var populær i 1970erne?

I begyndelsen af 70’erne var især soft rock og singer songwriters populærer. Så begyndte glam rock at slå igennem. Reggae, som nu blev spillet i radioen, blev anerkendt som en verdensomspændende genrer. Punk blev til new wave og sidst i 70’erne var det disco, som dominerede både i radioen og på dansegulvet.


Hvilken sang var et stort hit for Carly Simon i 1970 erne?

I 1970 fik Simon en pladekontrakt med Elektra Records, og hendes første album udkom i 1971. Herpå var findes nummeret “That’s the Way I’ve Always Heard It Should Be”, der blev et top-ti hit, men med hendes tredje album, No Secrets, fra 1972 kom det store gennembrud.


Hvad skal et barn på 3 år kunne?

– Elsker at lytte til bøger, sange, kan simple rim og remser og kan godt lide genkendelighed, vil gerne læse eller synge det samme igen og igen. Hvis man fortæller en historie og ændrer på ordene, så vil man ofte blive rettet af den 3 årige, som sætter stor pris på at alt fortælles ordret som det plejer.Hvad er disco musik?

Disco er først og fremmest dansemusik, men ofte vil man også her finde sangtekster, som fænger, og som derfor nærmer sig popmusikken. Popnumre er som regel korte, bare 2-3 minutter lange, mens disconumre ofte er lange, så man rigtig kan få sved på panden.


Hvordan var det at gå i skole?

Alle børn, både drenge og piger, var undervisningspligtige. De behøvede ikke nødvendigvis at gå i skole, men kunne godt blive undervist hjemme enten af en privatlærer eller af familiemedlemmer. Det afgørende var, at de havde lært tilstrækkeligt til at komme igennem konfirmationens nåleøje.


Hvad var Nationalforsamlingen?

Standen erklærede sig for en nationalforsamling og hævdede derved at repræsentere hele nationen. Denne forsamling, der efter kongens ordre også kom til at bestå af et antal repræsentanter fra de to andre stænder, arbejdede frem mod at udforme en egentlig forfatning, altså en grundlov, for Frankrig.


Hvad skal jeg lave med min datter?

14 hyggelige ting, du skal lave med din datter mindst én gang

 • Få en drink sammen. …
 • Afhold ‘koncert’ i bilen. …
 • Tag på loppemarked. …
 • Lad hende forkæle dig. …
 • Spis dessert, til I revner. …
 • Spil brætspil, indtil I segner. …
 • Giv hende en guidet tour gennem din barndom. …
 • Hiv fotoalbummet ned fra reolen.


Hvad er Terrorregimet?

Terrorregimet eller “rædselsherredømmet” under den franske revolution varede fra september 1793 til juli 1794. Andre mener, det allerede begyndte i 1792 med Septembermassakrerne eller endda så tidligt som juli 1789 med de første drab under revolutionen.


Hvornår blev der indført en skolereform med 7 års skolepligt?

Derimod var de lærde skoler indtil 1903 en skoleform for sig og udgjorde et selvstændigt seksårigt (fra 1871 syvårigt) skoleforløb, hvor man gik hele skoleforløbet igennem.


Hvad spiste folk i gamle dage?

Vi bliver selvforsynende, og det gør, at vi primært spiser brød, grød, flæsk og drikker øl. Det er hovedingredienserne i vores kost. – Foråret var mælketid, hvor man lavede mange mælkeretter og osteprodukter. Vinteren var sulet og flæskets tid, og indimellem havde man grøntsager og æg, man kunne supplere med.


Hvad spiste de rige i 1900?

Jo flere penge en familie havde, jo mere kød, mælk, ost og æg kunne de kø- be. For det meste spiste arbejderne rug- brød med fedt eller margarine og måske en skive flæsk eller en sild.


Hvad spiste man i 90 erne?

8 “retter” vi alle elskede at spise i 90´erne

 • Melon med parmaskinke. Denne eksotiske ret blev hurtig en gængs forret, når middagen skulle tilføjes et strejf af Sydens sol.
 • Kartofler, kartofler, kartofler. …
 • Bradepande pizza. …
 • Hvidløgsflute. …
 • Pitabrød. …
 • Fisk. …
 • Mellemmåltidet. …
 • Kokosdrømmen.

Hvordan havde arbejderne det under industrialiseringen?

Under industrialiseringen voksede antallet af arbejdere i byerne voldsomt. Deres arbejdsforhold var ofte meget dårlige, og deres boliger normalt kolde og usunde. Først efter år 1900 blev forholdene for alvor bedre. Fra midten af 1800-tallet til udbruddet af Første Verdenskrig voksede byerne kraftigt.


Hvem startede børnearbejde?

Den primære årsag til børnearbejdet er fattigdom, hvorfor børnearbejde er hyppigst forekommende i ulande. Ofte arbejder børnene under meget dårlige og direkte sundhedsskadelige arbejdsvilkår, og ofte langt væk fra deres familie.


Hvorfor var der børnearbejde i Danmark?

Børn i industribyerne blev sendt på arbejde pga. familiernes fattigdom. En arbejderfamilie under den industrielle revolution kunne ikke nødvendigvis tjene til dagen og vejen, hvis faren alene arbejdede. Men hvis husholdningen var uden en mandlig forsørger, var det endnu mere påkrævet, at børnene bidrog.


Hvad er de 4 familietyper?

3.0-3.2 inkl….Terms in this set (16)

 • SVAG, moderne familie (meget begrænset fællesskab);
 • Opdragelsesform: laissez-faire (man gør, hvad man vil);
 • Uorganiseret familieliv (ingen faste rutiner og normer);
 • Udstrakt individuel frihed og ingen fælles aktiviteter (man svømmer rundt alene – som fisk i akvariet)

Hvor mange forskellige familietyper er der?

Ifølge Danmarks Statistik er der 37 forskellige former at være børnefamilie på i Danmark. Hvor hovedparten stadig er den klassiske ‘far, mor og børn’, så er der kommer flere konstellationer især efter flere par bliver skilt. I 2008 besluttede statistikbanken at definere 37 forskellige typer af familier.


Hvor mange forskellige familietyper findes der?

Danmarks Statistik har registret i alt 37 forskellige børnefamilietyper i landet. Den mest almindelige er et forældrepar med fælles børn, de udgør over halvde- len af børnefamilierne i Danmark. Den næstmest almindelige familietype er en enlig mor med børn.


Hvad lavede kvinderne i 1800-tallet?

I 1800tallet var alle kvinder i Danmark uden politisk indflydelse. Kvinden var afhængig af sin mand, da hun ikke kunne tjene penge eller uddanne sig. Skolen var kønsopdelt. Pigerne blev undervist i, hvordan de skulle gøre rent, lave mad og passe børn, mens drengene havde fag som historie og naturvidenskab.


Hvordan er Ibsens kvindesyn og hvordan ser han på kvindens rolle i samfundet?

I særdeleshed kvinder fra den borgerlige klasse, som er det sociale miljø, skuespillet foregår i. Kvinder fra denne klasse kunne ikke arbejde; i stedet mente man, at kvindernes primære mål i livet var at indgå et godt ægteskab og skabe et hjem og en familie.


FAQ: Hvad for nogle muskler bruger man når man laver armbøjninger?

Hvordan var livet på landet i det moderne gennembrud?

I 1870 boede kun 25% af befolkningen i byerne. Men i løbet af 1800-tallet skete der en voldsom udvikling i landbruget. I 1700-tallet havde landboreformer betydet, at bønderne var blevet fuldgyldige borgere. Og med indførslen af almindelig skolepligt fra 7 til 14 år i 1814 fik de nu også en grundlæggende uddannelse.

På hvilken måde adskiller det moderne gennembrud sig fra romantikken?

1870-1890 i det moderne gennembrud, som blev afløseren til romantikken. Det moderne gennembrud, var en periode inde for dansk litteratur som blev et opgør mod romantikken. Professoren Georg Brandes var hovedmanden bag det moderne gennembrud. I det moderne gennembrud var litteraturen præget af naturalisme.

Hvordan havde bønderne det i 1800 tallet?

Landboreformerne omkring år 1800 gjorde dansk landbrug til et frit marked for arbejdskraft, og det blev på arbejdsgivernes vilkår. Jordfordelingen forblev grundlæggende skæv helt frem til 1919, og mens gårdmandsstanden konsoliderede sig økonomisk, foregik der en langsigtet proletarisering af landarbejdere og husmænd.