Hvad vil det sige at være ambitiøs?

Ambitiøs handler om at have et stærkt ønske om at opnå et mål, som er svært at opnå. At være ambitiøs kræver at være vedholdende og hårdtarbejdende. Man er stærkt drevet af at ville frem i verden og stræber efter hele tiden at ville gøre det bedre.

Hvad er den bedste sport i Danmark?

Fodbold er den mest populære sport i Danmark, hvor ca. 335.000 danskere spiller fodbold og mange flere følger fodbold som fans. Over to millioner danskere så fodboldlandsholdet spille EM-semifinalen mod England i sommeren 2021 på tv.


Hvad er den mest populære sport i Tyskland?

Fodbold er med knap 7 mio. medlemmer den mest dyrkede sportsgren i Tyskland efterfulgt af gymnastik, tennis, atletik, håndbold og ridning. Fodbold bliver ofte betegnet som ”schönste Nebensache der Welt”, og er den klart foretrukne tilskuersport.


Hvad er intetkøn på dansk?

Intetkøn eller neutrum er et grammatisk køn. I dansk (og svensk og hollandsk) grammatik findes der to køn: fælleskøn (utrum) f. eks. “en hund” og intetkøn eller enkeltkøn (neutrum) f.Hvor meget luft skal der være i en basketball?

Normalvis skal trykket ligge imellem 0,6 og 0,8 bar. Har du en håndpumpe, uden trykmåler, så pump bolden op til den bliver hård, men stadig kan give sig lidt, når du presser på bolden med din hånd eller fod. Du kan altid pumpe lidt mere luft i, hvis du synes bolden virker tung eller lidt flad.


Hvor mange sider har en fodbold?

Boldens udformning anvendes stadig i dag i produktionen af fodbolde verden over. De 32 dele i den klassiske fodbold er fordelt mellem 12 ligesidede femkanter og 20 ligesidet sekskanter. Disse danner sammen den rumlige figur, som en klassisk fodbold er.


Hvor kan man købe en fodbold?

Officielle liga-fodbolde – Køb dem på Unisport.dk Du kan købe de officielle fodbolde fra de største ligaer i verden her hos Unisport til stærke priser og med hurtig levering. Vi har de officielle kampbolde, men du kan også finde andre prisklasser, så du kan finde den fodbold, der passer til dit budget.


Hvad betyder ordet censur?

Censur er en handling, hvor der føres kontrol med ytringer eller formidlingsprodukter, så de tilbageholdes eller redigeres, før de når modtageren. Censur finder ofte sted ud fra politiske eller moralske hensyn. Formidlingsprodukter dækker typisk over værker som film, musik, artikler og lign.Hvor mange sæt er der i en tenniskamp?

I en almindelig tenniskamp for kvinder spilles op til tre sæt, hvor spilleren der først vinder to sæt, har vundet kampen. Mænd spiller almindeligvis op til fem sæt, hvor spilleren der først når tre sæt har vundet kampen.


Hvad er forskellen på tennis og padel tennis?

Padel beskrives som en kombination mellem squash og tennis. – Hvor tennis handler mere om præcision og fart, handler padel mere om udholdenhed. – Padel spilles desuden med vægge rundt om banen, der fungerer som bander.


Er der fordel i padel?

Det par som næste gang vinder duellen, har ”fordel” og vinder de også den efterfølgende duel, så er det ”parti”. Taber det par som har ”fordel”, bliver det ”lige” igen, ”parti” opnås når et par har vundet 2 dueller i træk.


Hvad er padel tennis en blanding af?

Padel, er tidligere kaldet padel tennis i Danmark, er en sport, der bedst kan beskrives som en blanding af 80% tennis og 20% squash. Banen er 10 x 20 meter og omgivet af vægge, der bruges aktivt i spillet. Padel er en helårsaktivitet og spilles både inden- og udendørs.


Hvad er mit niveau i padel?

Padel niveauer

NIVEAU BESKRIVELSE DIVISION
5.5 Du er i toppen på nationalt niveau og kan spille turneringer på højt niveau A
6.0 Semiprofessionelle lige uden for top-250 A
6.5 Professionel spiller i verdens top-250 A
7.0 Professionel spiller i verdens top-100 A

Hvad er typiske genretræk?

Det er et overordnet begreb til at beskrive arten eller karakteren af en kulturel produktion, en tekst, et billede, en film, eller måske blot et udsagn. Når man siger at fx en tekst eller et maleri tilhører en bestemt genre, siger man altså noget om hvad det er for en type tekst man står overfor.


Hvad er en fortælling genre?

Fortællingen som genre Fortællingen er en eksistentiel genre og omfatter mange emner. Den har også fået succes, fordi storytelling har bred appel til de humanistiske fag. Et hulemaleri kan anskues som en “fortælling“, fordi der er en hensigt med malerens fortælling.


Hvad er komposition i dansk?

Komposition betyder opbygning eller sammensætning. Altså hvordan noget er sat sammen. Når man analyserer en tekst, film, billede eller andet er det vigtigt at kigge på kompositionen. Kompositionen er hele den måde, som en tekst, billede, film eller andet er bygget op på.


Hvad er en Fortællekneb?

Fortællekneb bruges i bøger og film til at påvirke læseren eller publikum. Forfatteren / instruktøren bruger fortællekneb til at fastholde vores interesse igennem historien. Et fortællekneb kan fx bruges til at bygge spændingen op, justere på vores forventninger til, hvad der kommer til at ske, skabe forvirring osv.


Hvordan skriver man en analyse?

En analyse er med andre ord en systematisk undersøgelse af for eksempel ting, fænomener eller holdninger. Fokus skal være på at finde svar på dine spørgsmål, og i analysen skal du undersøge de enkelte dele, sammenligne dem og finde systemer og strukturer.


Hvad er et handlingsforløb?

Handlingsforløbet i en historie siger noget om historiens måde at bevæge sig på. Altså opbygningen og rækkefølgen af det som skal foregå. Når man skal kigge på handlingsforløbet, kan det være en god idé at lave en handlingslinje.


Hvad er Kim Fupz mest kendt for?

Kim Fupz Aakeson har opnået national berømmelse med sine populære børnebøger og succesfulde filmmanuskripter, mens hans produktion af voksenlitteratur har fået mindre opmærksomhed. Og det er en skam, for få mestrer som ham at optegne konturerne af det forvirrede menneskelige sind.


Hvilke noveller har Kim Fupz Aakeson skrevet?

Her har Aakeson skrevet romanerne ‘X’ (2003) om forviklinger, savn og håb, ‘Kommando Villavej’ (2006) om tre mænds protest mod livet og overflodssamfundet, ‘Jonna er 54’ (2009) om en ensom og barsk kvindelig pantefoged og ‘Bådens navn’ (2018) om en fængselspræst og hendes ‘forliste’ ægteskab.


Hvem finansierer DR?

§ 31. DR’s virksomhed finansieres gennem tilskud fra staten, DR’s andel af licensafgifterne samt gennem indtægter ved salg af programmer og andre produkter og ydelser, andre tilskud, udbytte, overskudsandele m.v., jf. § 15, stk. 2-6, i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed m.v.


Hvilke medier er public service?

Public service-virksomheden i Danmark udøves i dag af en række forskellige aktører, bl. a. DR, TV 2 Danmark A/S, de regionale TV 2-virksomheder, Radio4 og Radio Loud: · DR er en selvstændig offentlig institution og er den største aktør inden for public service i Danmark.


FAQ: Hvad vil det sige at være ambitiøs?

Hvem ser DR1?

Her er fordelingen 65 procent mænd og 35 procent kvinder. På DR1 er der en overvægt af kvindelige seere – nemlig 56 procent mod 44 procent mænd, mens DR2 bliver set af 46 procent mænd og 54 procent kvinder, viser opgørelsen i ‘Medieudviklingen 2019’, som kan ses i sin helhed på dr.dk/medieforskning.

Kan man se DR uden tv pakke?

DR’s tv-kanaler DR1, DR2 og DR Ramasjang kan frit modtages fra luften med en antenne. Kanalerne bliver sendt på det jordbaserede digitale sendenet via sendemaster placeret rundt om i landet. Sendemasterne dækker mere end 97 procent af de danske husstande.

Hvor lå DR før?

I begyndelsen sendte radioen fra et lokale i posthuset i Købmagergade, men flyttede i 1928 til Axelborg og i 1932 til Stærekassen ved Det Kongelige Teater. Radiohuset på Rosenørns Allé i Frederiksberg Kommune var radioens hovedsæde 1941‑2006 (officielt indviet i 1945).