Hvem brækkede benet på Allan Simonsen?

For Allan Simonsen, Danmarks eneste vinder af titlen som Europas bedste fodboldspiller, bliver EM-slutrunden, hans første med Danmark i en alder af 31 år, en meget kort fornøjelse. Efter 43 minutter støder den lille offensivspiller sammen med franske Yvon Le Roux i en kamp om bolden midt på banen.

Hvor god var Allan Simonsen?

Allan Simonsens gennembrud i sæsonen 1974-75 bød på 18 mål i 34 kampe og det første af tre tyske mesterskaber på stribe. Desuden kom den første af tre udtagelser i træk til Årets Hold i Bundesligaen. Simonsens storhedstid i Gladbach var samtidig klubbens storhedstid.


Hvor har Allan Simonsen spillet?

Den tidligere Borussia Mönchengladbach- og FC Barcelona-spillere var stadig en profil for Vejle Boldklub, hvor han også fortsatte i tre yderligere sæsoner, inden han i 1989 stoppede karrieren. Allan Simonsen kunne se tilbage på en 18 år lang karriere.


Er Danmark i EM finalen?

Danmark er færdig ved EM efter et nederlag på 1-2 til England efter forlænget spilletid i semifinalen. EMHjulmands helte faldt i EM-drama men vandt vore hjerter.Hvorfor var Danmark med i EM 1992?

Oprindelig skulle det jugoslaviske fodboldlandshold have deltaget, men på grund af borgerkrigen i Jugoslavien blev de ekskluderet. I stedet deltog Danmarks fodboldlandshold, som var blevet nr. 2 efter Jugoslavien i deres kvalifikationspulje. Til den samlede sportsverdens forbløffelse vandt Danmark mesterskabet.


Hvad skete der i år 2004?

Året der gik i Danmark Danmarks deltagelse i krigen i Irak skabte igen og igen overskrifter. Frank Grevil lækkede rapporter om Irak, og senere på året var der sagen om de hårde forhørsmetoder. Men de fleste vil nok huske 2004 for katastrofen på fyrværkerifabrikken i Seest ved Kolding.


Hvad skete der i år 1999 i Danmark?

Decemberorkanen, også kendt som orkanen ‘Adam’, var en orkan, der ramte Danmark om aftenen d. 3. december 1999. Det er den hidtil værste orkan registreret i Danmark, hvor syv blev dræbt og 800 kvæstet.


Hvem opfandt EM?

Europamesterskabet i fodbold (EM i fodbold) er det største fodbold-landsholdsmesterskab for herrelandsholdene i UEFA. Mesterskabet har fundet sted hvert fjerde år siden 1960. Regerende europamester er Italien, der vandt turneringen i 2021….EM-slutrunder gennem tiden.

EM 1968
Italien
Italien
Jugoslavien
England


Hvad skete der i 1900?

Det er de store kriges, folkemordenes og massakrernes århundrede, og det er det århundrede, hvor det blev muligt for stadig flere mennesker at leve i fred og velstand. Det var et århundrede, hvor mennesket i store totalitære ideologier blev reduceret til et middel og udrensedes og myrdedes i millionvis.


Hvem er i mellemrunden?

Sverige og Norge i samme mellemrunde Sverige og Norge er i gruppe 2 med Tyskland, Spanien, Rusland og Polen. Sverige har fået en hård start på slutrunden bl. a. grundet flere coronatilfælde og udskiftninger i truppen.


Hvor mange var der på Rådhuspladsen i 92?

Derudover er EM-sejren én af de største danske sportspræstationer nogensinde – hvis ikke den største – grundet fodbolds popularitet verden over. Hele vejen fra lufthavnen til Rådhuspladsen blev de danske landsholdsspillere hyldet, og på Rådhuspladsen var hele 150.000 mennesker mødt op for at fejre dem.


Hvornår var Danmark med i VM?

Danskerne viste dog tænder med en flot og noget uventet 3-1 sejr over Italien i Parken. De azurblå blev som bekendt senere verdensmestre. Siden da har Danmark været med til yderligere fire VM-slutrunder (VM 1998 – Frankrig, VM 2002 – Japan/Sydkorea, VM 2010 – Sydafrika samt VM 2018 – Rusland).


Hvem har vundet VM i fodbold gennem årene?

VM slutrunder gennem tiderne

  • 1930 – Uruguay.
  • 1934 – Italien.
  • 1938 – Frankrig.
  • 1950 – Brasilien.
  • 1954 – Schweiz.
  • 1958 – Sverige.
  • 1962 – Chile.
  • 1966 – England.

Hvornår spiller Danmark bronzekamp i dag?

Hvis vi spillede igen, var der store chancer for at vi ville vinde, siger Bo Spellerberg. Og det gælder forhåbentlig også i bronzekampen mod Frankrig. Den spilles på søndag klokken 15.30, mens finalen mellem Sverige og Spanien spilles klokken 18. Begge kampe kan følges på dr.dk, i Liga på P3 og på TV2.


Hvem har vundet VM?

VM i fodbold

Verdensmestre År
Brasilien 1958, 1962, 1970, 1994, 2002
Italien 1934*, 1938, 1982, 2006
Tyskland 1954, 1974*, 1990, 2014
Uruguay 1930*, 1950

Hvornår vandt håndboldkvinderne OL guld?

Håndboldkvinderne vinder OLguld for tredje gang. I 2004 kulminerede præstationerne af de jernhårde ladies, da ved OL-finalen i Athen i 2004 slog Sydkorea 38-36 efter to gange forlænget spilletid og straffekastkonkurrence.


Hvem vandt OL i håndbold Herre?

Det danske herrelandshold taber i OL-finalen mod Frankrig, men kan for anden gang i træk tage en medalje med hjem fra OL. Lørdag aften i Tokyo måtte de danske håndboldherrer se sig slået af franskmændene, som de mødte for anden gang i en finale ved OL.


Hvor lang tid er en fodboldkamp?

Kampen deles i to halvlege på hver 45 minutter, som kun kan ændres, hvis det er aftalt mellem dommeren og holdene før kampens start og er i overensstemmelse med turneringsreglementet. Spillerne har ret til en pause mellem halvlegene. Halvlegspausen må ikke overstige 15 minutter.


Hvor langt er Danmark i VM?

Danskerne viste dog tænder med en flot og noget uventet 3-1 sejr over Italien i Parken. De azurblå blev som bekendt senere verdensmestre. Siden da har Danmark været med til yderligere fire VM-slutrunder (VM 1998 – Frankrig, VM 2002 – Japan/Sydkorea, VM 2010 – Sydafrika samt VM 2018 – Rusland).


Hvem er den ældste på det danske håndboldlandshold?

Hans Lindberg er med sine 261 landskampe den spiller på det danske håndboldlandshold, der har mest erfaring. Med sine 37 år er Hans Lindberg den ældste på det danske herrelandshold i håndbold. Han er samtidig den spiller, der har spillet flest landskampe.


Hvem er den ældste håndboldspiller?

Lars Christiansen (håndboldspiller)

Lars Christiansen
Fulde navn Lars Roslyng Christiansen
Født 18. april 1972 (50 år) Sønderborg, Danmark
Højde 182 cm.
Vægt 85 kg.

Hvem er den ældste fodboldspiller der stadig spiller?

Verdens ældste professionelle fodboldspiller, Kazuyoshi Miura, har indgået en ny kontrakt med Yokohama FC. Den japanske fodboldveteran Kazuyoshi Miura tager en sæson mere som professionel fodboldspiller.


Hvor gammel bliver en fodboldspiller?

Den gennemsnitlige fodboldspiller i en europæisk første-liga er 25,5 år gammel og 181,7 cm høj! Blandt spillerne i 30 europæiske ligaer har de 27,8 procent opnået debut på et A-landshold, mens over en tredjedel af dem, nøjagtig 35,6 procent, er legionærer. De spiller altså i et land, hvor de ikke er født.


Hvor gammel er den yngste på landsholdet?

Enes Sali fik søndag aften debut for det rumænske landshold i en alder af blot 15 år. Han er dog ikke i nærheden af at være den yngste landsholdsdebutant i historien.


FAQ: Hvem brækkede benet på Allan Simonsen?

Hvilket nr spillede Michael Laudrup?

Historisk set er det faktisk de helt store fodboldlegender, der har båret nummer 9 i Barcelona. Den liste indebærer blandt andet navne som: Michael Laudrup. Ronaldo.

Hvem spiller med nr 7 på landsholdet?

Ser man på det danske landshold i nyere tid, det vil sige fra Sepp Piontek og frem, så tegner der sig et mønster, hvor nummer 7 er en vigtig brik på holdets centrale midtbane. I 1980’erne bar Jens Jørn Bertelsen trøjen med det magiske nummer.

Hvor langt nåede Danmark til VM i fodbold i 1986?

1986 i Mexico: Ottendedelsfinale. Danmark indledte med en 1-0-sejr over Skotland, men det var 6-1 over Uruguay, der fik Preben Elkjær, Michael Laudrup og de øvrige, danske stjerner på alles læber med den offensive tilgang til spillet.