Hvor mange kalorier forbrænder man ved at gå 10 km?

En tommelfingerregel er, at du forbrænder 1 kalorie (kcal) per kilo (kg) kropsvægt for hver kilometer (km), du går. Det vil sige, hvis du vejer 73 kilo (kg) og går 5 kilometer (km), forbrænder du 365 kalorier (kcal). Regnestykket ser sådan ud: 73×5=365.

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at løbe 10 km?

Helt basalt forklaret er kalorieforbrændingen: vægt * antal kilometer. Hvis du eksempelvis har løbet 10 kilometer og du vejer 75 kilogram vil din samlede forbrænding være 750 kcal. Hvis du er vant til at regne i kilojoule (KJ), så skal du blot multiplicere (gange) med 4,2.


Hvad sker der ved rødt kort i fodbold?

Ved rødt kort i fodbold udvises spilleren for resten af kampen, og spillerens hold må spille kampen til ende med en spiller færre på banen. Rødt kort kan basalt set gives på to forskelige måder: Direkte rødt kort – gives når forseelsen i sig selv er meget grov.


Hvor lang tid tager det at forbrænde 500 kalorier?

600 kilokalorier i timen er realistisk »Langt de fleste mennesker kan forbrænde i omegnen af 600 kilokalorier i timen, mens supermotionisten kan forbrænde mellem 1.000 og 1.200 kilokalorier i timen.Hvor lang tid varer et gult kort i fodbold?

Der kan dog være tilfælde, hvor to gule kort udløser et rødt og dermed udvisning resten af kampen. Det er for eksempel, hvis en spiller, mens han afsoner 10 minutter på sidelinjen, rager yderligere en advarsel til sig.


Hvor mange point skal man have i badminton?

Et sæt vindes af den spiller, der først scorer 21 point. Hvis stillingen er 20-20, vindes sættet af spilleren, som først opnår en føring på 2 point. Hvis stillingen bliver 29-29, vindes sættet af spil- leren, som vinder det næste point, dvs. først når 30 point.


Hvor lang tid varer den længste badmintonkamp?

Semifinalen mellem det indonesiske par og Fukuman/Yonao, der endte 13−21, 21−19, 24−22 til japanerne, varede 2 timer og 41 minutter og satte dermed ny verdensrekord i form af den længste badmintonkamp i historien.


Hvor mange kalorier forbrænder man ved at gå 10.000 skridt?

Går man 10.000 skridt om dagen kommer man op på omkring 6 km og forbrænder ca. 500 kcal, alt efter hvor høj ens forbrænding er. Så super nemt, hvis man gerne vil have implementeret lidt motion i hverdagen. Gang er godt og skånsomt for hele kroppen.Hvordan får man god kondition?

3 sikre veje: Få bedre kondition som ny løber

  1. Træn én gang om ugen i 15 minutter tæt på maximal puls.
  2. Træn en time tre gange ugentligt med en puls på 140/150 slag per minut.
  3. Træn en time fem gange ugentligt med en puls på 100/110 slag per minut.

Hvad er en god Kredsløbskondition?

Kredsløbskondition er en måling af dit maks. VO2, hvilket er den maksimale mængde ilt, som din krop kan forbruge under træning. Dit niveau for kredsløbskondition kan være en målestok for dit overordnede helbred og give et fingerpeg om din langsigtede sundhed.


Hvad har Viktor Axelsen vundet?

OL-guldvinderen har nu vundet hans fjerde Super 1000-turnering. Axelsens første Super 1000-turnering var i 2020 ved All England. De to næste vandt han i januar 2021. Her vandt han YONEX THAILAND OPEN og derefter TOYOTA THAILAND OPEN.


Hvad blev der af Lene Køppen?

Siden blev hun hædret i dansk idræts Hall of Fame. Men that was then! I dag har Lene Køppen skiftet badminton-ketcheren og de små hvide shorts ud med en hvid kittel og arbejder som overtandlæge i Rudersdal Kommune.


Hvor stor er en badminton bane?

Banestørrelse. Spilleområdet er et rektangel, der måler 16 meter gange 6 meter til double og triple, og 16 meter gange 5 meter til single. Og det anbefales at have et frit område uden om bane på mindst 0,8 m på alle sider, samt en frihøjde over banen på mindst 7 meter.


Hvornår spiller Axelsen finale i morgen?

Viktor Axelsen på TV i morgen! Den danske verdensmester har spillet sig i kvartfinalen i Super Series-turneringen Japan Open. Her bliver modstanderen den formstærke inder Kidambi Srikanth, og vi viser kampen direkte på TV – cirka fra kl. 9.00 på TV2 SPORT fredag morgen.


Hvor mange træner i fitness?

I alt 183.252 danskere er nemlig medlem af en forening med fitnessaktiviteter, og det er en fremgang på 10.055 medlemmer fra 2018 til 2019. Dermed er fitness også den idræt, der har haft den markant største vækst i antal og procent – 20,4% af de i alt 49.274 nye medlemmer dyrker fitness.


Hvorfor gå til sport?

Regelmæssig fysisk aktivitet forbedrer din sundhed, giver velvære og kan øge din livskvalitet. Regelmæssig fysisk aktivitet er med til at forebygge livsstilssygdomme såsom hjerte-kar sygdomme og type 2-diabetes. Fysisk aktivitet er en effektiv behandling mod mange kroniske sygdomme.


Hvorfor motionere unge ikke?

Teenagere dyrker mindre og mindre motion, og idrætsforeningerne oplever den manglende tilslutning. Konsekvensen er at mange unge er i elendig form og får et stadig dårligere helbred. Mange idrætsforeninger har dog set problemet i øjnene og arbejder med initiativer der skal aktivere ungdommen.


Hvorfor stopper piger med at dyrke sport?

Til dette spørgsmål svarer 22 pct. af pigerne i alderen 16-19 år ‘Ja, men ikke for tiden’. Ifølge Pilgaard & Rask (2016) er den primære årsag til, at den voksne gruppe holder pause fra sport/motion generelt, at man prioriterer andre ting i sin hverdag.


Hvor mange børn går til sport?

84 procent af børn og unge mellem 7 og 15 år deltager regelmæssigt i sport og motion. Det samme gælder 56 procent af voksne mellem 16 og 98 år. Det viser en undersøgelse af danskernes motions- og sportsvaner, som Idrættens Analyseinstitut står bag.


Hvem ejer Fitness World?

Fitness World er stiftet og stadig ejet af Henrik og Sophie Bensimon Rossing. Kæden åbnede sit første center i 2005 på Gasværksvej i København, og har siden åbnet (eller overtaget) centre i hele landet.


Hvor mange centre har Fitness World?

Det blev hurtigt klart, at modellen var populær hos danskerne, hvilket førte til, at vi åbnede mange flere fitnesscentre de kommende år. I dag, mere end 15 år senere, har vi 169 centre i Danmark og beskæftiger i omegnen af 4.300 holdinstruktører, personlige trænere, kostvejledere og centermedarbejdere.


Hvornår må man dyrke sport efter Corona?

Oplever man forværring af sine symptomer, hver gang man optrapper sin træning, bør man blive på et tåleligt niveau i 7 dage, inden man optrapper igen, tilråder forskerne. Selv uden symptomer bør man 10 dage efter positiv COVID-test holde sig i ro og ikke dyrke sport.


Hvilke årsager kan være medvirkende til at danskerne er blevet mindre aktive siden 2011?

Især danske kvinder er blevet mindre fysisk aktive fra 2007 til 2012. Det faldende aktivitetsniveau blandt danske kvinder skyldes, at andelen med en stillesiddende eller let aktiv livsstil er steget, mens andelen med en aktiv eller meget aktiv livsstil er faldet.


FAQ: Hvor mange kalorier forbrænder man ved at gå 10 km?

Kan man få motion på recept?

Motion på recept er et individorienteret og struktureret trænings- og vejledningsforløb i kommunalt regi, som ydes efter henvisning fra den alment praktiserende læge. Motion på recept er for fysisk inaktive borgere med eller i risiko for livsstilsrelaterede sygdomme.

Kan man opbygge muskler som 60 årig?

Muligheden for at opbygge muskelmasse er størst mens du er ung, og falder, efterhånden som du bliver ældre (Shad et al. 2016). Dermed ikke sagt at det er umuligt at opbygge muskelmasse, hvis du er over 40, 50 eller 60 år, men der er bare flere ting der gør, at det er en god idé at starte tidligt.

Hvad skal I have mere fokus på når det gælder ældres træning?

Ældre personer kan ved regelmæssig styrketræning øge deres muskelmasse og muskelstyrke i samme grad som yngre mennesker. For at kunne udføre dagligdags funktioner kræver det, at vi kan aktivere vores muskler. Det gælder blandt andet, når du rejser dig fra en stol, løfter en taske, eller når du skal gå op ad trapper.