Hvornår er en seddel ugyldig?

Beskadigede eller ødelagte eurosedler (fx delvist brændte, klippede, revnede eller opløste sedler), som opfylder visse kriterier, ombyttes af de nationale centralbanker i eurolandene. Eurosedler, der forsætligt er blevet beskadiget eller ødelagt, kan ikke ombyttes. Ombytningen er som udgangspunkt gratis.

Kan man aflevere gamle mønter i banken?

Pengesedler og mønter skal som udgangspunkt omveksles i eget pengeinstitut. Er det muligt at omveksle gamle danske sedler og mønter i Nationalbanken? Ja, hvis omveksling af gamle sedler og mønter ikke er muligt i eget pengeinstitut, kan Nationalbankens ekspeditionskasse kontaktes på mail kf@nationalbanken.dk.


Hvilke billeder er der på de danske mønter?

Den nuværende møntserie anvender tre forskellige statskendetegn: På 50-øren er det kronen, på 1-, 2- og 5-kronen er det Dronningens monogram, og endelig er det på 10- og 20-kronen Dronningens portræt. I udformningen af møntserien er der lagt vægt på, at mønterne er lette at skelne fra hinanden.


Hvad koster en smuttur til Sverige?

Smut til Sverige for 109 kr. hver vej Med BroPas har du adgang til SmutTursrabatten, hvormed du kan køre ekstra billigt til Sverige: Kun 109 kr. hver vej. SmutTursrabatten gælder på alle hverdage mellem kl. 17-24 og hele weekenden samt på danske og svenske helligdage, når du kører retur inden for seks timer.Hvad er Norske kroner?

Norske kroner (NOK) er den valuta, der bruges i Norge. Landet er ikke medlem af EU, og har derfor heller ikke den fælles valuta euroen. Det er ikke tilfældigt, at den norske valuta hedder krone, ligesom i Danmark og Sverige.


Hvor kan man veksle udenlandsk valuta?

I de fleste banker kan du veksle penge i deres hæveautomater. Hvis du tilhører en bestemt kundegruppe, kan du være så heldig, at du ikke skal betale vekselgebyr. Og i så fald er det billigere at hæve de mest udbredte valutaer i banken, før du drager afsted på ferie.


Kan man veksle euro til kroner i banken?

Valutaveksling er ikke deres primær forretning. Banken sætter deres egen vekselkurs plus gebyr. Hos Global Exchange, får du stor variation i sedler med forskellige beløb, så det passer til dine behov.


Hvad koster det at køre over Øresunds?

Hvis du kører over Øresundsbroen med en personbil under 6 meter, så koster en dagsbillet 465 DKK for en enkelt rejse (en vej). Hvis du har BroPas, er prisen helt nede på 172 DKK for denne tur.Hvor kan jeg hæve svenske kroner?

Hæv valuta i udvalgte automater 09.00 – 18.00 kan du hæve op til 15.000 kr. i udenlandsk valuta, og uden for dette tidsrum kan du hæve op til 5.000 kr. Udover danske kroner kan du også hæve valuta i udvalgte automater. Vi har primært euro , men enkelte steder kan du også hæve dollar, engelske pund eller svenske kroner.


Kan Mastercard Direct bruges i udlandet?

Mastercard Direct er et internationalt betalingskort, som du kan bruge til både hverdag og rejser. Du kan bruge kortet i langt de fleste butikker i Danmark, i pengeautomater, til online-handel – og i udlandet får du glæde af, at Mastercard er det mest accepterede kort i verden.


Kan man bruge lommepenge kort i udlandet?

Rejser du uden for EU, kan du risikere, at du skal betale et gebyr for at bruge dit betalingskort. Er dit kort et firmakort, kan det også ske inden for EU.


Hvad koster det at betale med MasterCard i udlandet?

Som udgangspunkt koster det 30 kr. i gebyr, hver gang du hæver med et Visa/dankort eller et Mastercard Debit (debetkort). Et almindeligt Mastercard (kreditkort) er klart dyrest at bruge som hævekort i udlandet, da det koster mindst 50 kr.


Er MasterCard og MasterCard Debit det samme?

Forskellen er blot, at du her får et kort, som udelukkende fungerer som debetkort, og altså ikke som kreditkort. Når du kontakter din kortudsteder og bestiller et MasterCard Standard, skal du vælge, om det skal være et MasterCard Debit eller et MasterCard Standard kreditkort.


Hvor kan man bruge MasterCard Debit?

Brug kortet overalt Betal på nettet og i butikker i Danmark og i udlandet, hvor de accepterer Mastercard. Hæv kontanter i alle pengeautomater i Danmark og i udlandet. Betal kontaktløst – du slipper for at taste pinkode ved køb under 350 kr. Tilmeld kortet til MobilePay.


Hvor kan man betale med MasterCard Debit?

Hvor kan jeg bruge kortet? Du kan ikke bruge dit Visa Electron, Visa Debit, MasterCard Debit og MasterCard Direct i alle danske butikker. Debetkort kan dog bruges i de fleste onlinebutikker og i udlandet i butikker, der tager imod kort.


Hvor meget koster et IKEA køkken?

Det grundlæggende “skelet” til et nyt køkken – i form af skabe, skuffer, hylder, sokkel og bordplade – kan koste alt mellem omkring 10.000 kroner til langt over 100.000 kroner. Hos Ikea kan du eksempelvis få et lille køkken til 6.000 kroner, som du sikkert selv vil kunne montere.


Hvor meget kan man hæve på sit Visa kort i udlandet?

Øvrige pengeautomater i Danmark pr. dag

Dankort Visa/Dankort****
Hævegrænser pr. dag i Sydbanks danske pengeautomater udenfor bankens åbningstid* 6.000 kr. 6.000 kr.
Hævegrænser pr. dag i udenlandske og andre pengeinstitutters pengeautomater 2.000 kr. i andre pengeinstitutter. Ikke muligt at bruge kortet i udlandet 2.000 kr.

Kan man veksle euro i automat?

I de fleste hæveautomater kan du både hæve penge (danske kroner og euro) eller indsætte penge (danske kroner og euro), men i flere byer kan du også hæve byttepenge (møntruller). Find en hæveautomat nær dig, og se dine muligheder i listen over pengeautomater herunder.


Hvad koster det at veksle til euro?

De fleste steder koster det 2-4% at købe en udenlandsk valuta. Hos nogle vekselbureauer, tager de også et fast gebyr. Det er en god idé at tjekke priserne og alternativer, før du køber valuta hos et vekselbureau.


Hvad er Valutakurstillæg?

Betaler du med Mastercard, Visakort eller Visa/Dankort i udlandet, eller når du handler via en udenlandsk onlinebutik, opkræver din bank valutakurstillæg. Gebyret skyldes, at du betaler i en anden valuta. Det er et lovligt gebyr.


Hvor meget koster det at hæve penge i udlandet?

Som udgangspunkt koster det 30 kr. i gebyr, hver gang du hæver med et Visa/dankort eller et Mastercard Debit (debetkort). Et almindeligt Mastercard (kreditkort) er klart dyrest at bruge som hævekort i udlandet, da det koster mindst 50 kr.


Hvor mange penge kan man hæve i en automat i udlandet?

Øvrige pengeautomater i Danmark pr. dag

Dankort Visa/Dankort****
Hævegrænser pr. dag i Sydbanks danske pengeautomater udenfor bankens åbningstid* 6.000 kr. 6.000 kr.
Hævegrænser pr. dag i udenlandske og andre pengeinstitutters pengeautomater 2.000 kr. i andre pengeinstitutter. Ikke muligt at bruge kortet i udlandet 2.000 kr.

Kan jeg bruge mit MasterCard debit i USA?

Kan jeg bruge mit Visa Electron og MasterCard Debit i USA? Ja. MasterCard og VISA er sammen med AMEX de mest udbredte betalingskort i USA. Du kan derfor sagtens hæve penge i hæveautomater, betale med dine kort i restauranter og forretninger.


FAQ: Hvornår er en seddel ugyldig?

Kan man bruge Visa Dankort i Spanien?

Visa, MasterCard, Diners og American Express kan bruges som betalingskort næsten overalt i Spanien. I de fleste byer findes der hæveautomater, hvor du kan hæve kontanter. Brugen af kreditkort er ikke lige så udbredt i Spanien som i Skandinavien.

Hvor kan man bruge Visa Dankort?

Du kan bruge Visa/Dankort til at hæve kontanter i pengeautomater og i de fleste danske pengeinstitutter. I udlandet kan du hæve i automater og pengeinstitutter, der tager imod Visa-kort.

Hvorfor bliver mit kort afvist i udlandet?

Hvis dit kort bliver afvist på ferien, er det ikke nødvendigvis fordi der ikke er penge på kontoen. Det kan også skyldes at kortets hæveloft er nået eller at du bruger det ‘forkerte’ kort. Læs mere her og bliv klogere på, hvordan du bruger kort i udlandet uden at blive afvist.