Hvordan undgår man at betale told?

Fra 1. juli 2021 er du ikke længere fritaget for at betale moms, når du køber varer under 80 kr. fra et land uden for EU. Varer købt uden for EU tillægges 25% moms.

Hvornår skal man betale importafgift?

Du skal betale told, hvis du køber varer på nettet fra et land uden for EU, og den samlede pris er på mere end 150 euro før fragt. Beløbsgrænsen gælder dermed for den samlede værdi af alle varerne i forsendelsen. Når du opgør værdien, skal du kun medregne prisen for selve varerne – dette kaldes varernes egenværdi.


Hvad sker der hvis man bliver taget i tolden?

Køber du et ulovligt produkt udenfor EU, og bliver pakken taget i tolden, så får du den under ingen omstændigheder udleveret. Du risikere at få en bøde, og derefter ryger varen til destruktion. Der er meget skrape krav ved import af nogle varetyper, herunder medicin og slankeprodukter, som der skal overholdes.


Hvordan sporer jeg min pakke?

Spor pakke med PostNord, GLS & DAO PostNord spor pakke foregår med et system, der hedder Track og Trace. Både breve, pakker og paller kan spores hvis du har dit forsendelsesnummer. GLS er kendt for at have et særdeles effektivt sporingssystem, hvor alle oplysninger er i realtid, og hvor du kan spore på tværs af Europa.



Hvilke misligholdelsesbeføjelser har køber hvis varen er mangelfuld?

Ved mangler skal køber reklamere straks, ellers mister han sine misligholdelsesbeføjelser. Hvis køber vil hæve købet eller kræve efterlevering eller omlevering, skal han reklamere overfor sælger uden ugrundet ophold, ellers taber køber sin ret til at afvise salgsgenstanden eller kræve efterlevering.


Hvornår er der fortrydelsesret ved et køb?

Du har 14 dages fortrydelsesret, når du handler på nettet i Danmark og EU. Det gælder både køb af varer og køb af ydelser, fx vinduespudsning eller mobilabonnementer.


Kan man annullere en betaling?

Har du betalt med kontooverførsel, kan banken ikke tilbageføre dine penge til dig. Afviser banken at give dig pengene tilbage, selvom du har krav på det, kan du klage til det finansielle ankenævn.


Hvordan sender jeg retur med DHL?

Pak varen forsvarligt i kassen. Emballagen skal være holdbar og kunne beskytte varen under transporten. Sæt den nye label på og sørg for at fjerne resterne af den gamle label, så der ikke er rester af den oprindelige stregkode tilbage på pakken. Labelen skal sidde på en af de lige flader og må ikke sidde på kanterne.



Kan en ordre annulleres?

#1 – Nej, ordren kan ikke annulleres Det er en udbredt misforståelse, at en webshop kan annullere en ordre, efter handlen er indgået, hvis varen viser sig at være udsolgt, eller der har været fejl i prisen. Sagen er dog den, at du er som udgangspunkt er bundet af aftalen, når kunden først har accepteret købet.


Hvornår er sælger bundet af et tilbud?

Mundtlig eller skriftlig aftale Ifølge aftaleloven er det bindende for begge parter, når tilbudsgiver – fx dig, der sælger din bil – har fremsat et tilbud, som modtager – bilens køber – har accepteret. Reglerne er klare: aftalen er bindende, uanset om den er mundtlig eller skriftlig.


Kan man fortryde køb af forsikring?

Du har 14 dages fortrydelsesret, når du køber en forsikring. Fortrydelsesretten begynder fra den dag, du har modtaget din police. Derudover har du også 14 dages fortrydelsesret fra den dato, hvor din forsikring træder i kraft.


Kan man returnere en vare uden emballage?

Fortrydelsesret ved brud på emballage Kravet om, at varen skal kunne tilbageleveres i væsentlig samme stand, angår imidlertid kun selve varen og derfor som udgangspunkt ikke emballagen.


Kan man altid få pengene tilbage?

I fysiske butikker har du ikke en lovbestemt ret til at fortryde et køb, bytte en vare eller få pengene tilbage. Forhandleren bestemmer selv, om han vil give en bytte- og/eller returret på en vare, og hvor længe den ret skal gælde: Bytteret gælder kun ombytning til andre varer.


Kan man fortryde sit køb af mobiltelefon?

Fristen for at fortryde købet af en vare over nettet er som hovedregel 14 dage, fra du har modtaget varen, og du skal have meddelt sælger, at du vil fortryde købet inden fristens udløb. Så snart du har gjort det, har du yderligere 14 dage til at få pakken sendt retur.


Kan man returnere et TV?

Derfor kan du indlevere produktet hos et hvilket som helst varehus – uanset hvor du har købt det. Du kan også returnere varen via post, hvis det passer dig bedre. Hvis du skal tilbagelevere et produkt, som du har fået leveret hjem til dig, skal du tage kontakt til Kundecentret for nærmere aftale.


Hvad er forskellen på fortrydelsesret og returret?

En returret er en ret til at få pengene tilbage. Returret bruges ofte i den fysiske handel, hvor der ikke er en lovbestemt fortrydelsesret. Her bestemmer du som sælger selv, om du vil give returret, hvor længe den skal gælde, og du kan selv fastsætte betingelserne for at udnytte returretten.


Kan en kvittering misbruges?

En simpel kassebon eller kreditkortnota giver svindlerne uhindret adgang til din konto. Hver gang du betaler i en butik med dit dankort, VISA-kort eller Mastercard og glemmer at tage kvitteringen med dig, risikerer du at give kreditkortsvindlerne frie hænder til at lænse din konto over internettet.


Hvornår er der tale om at en vare har en mangel og hvordan kan den afhjælpes?

Der er kun tale om en mangel, hvis fejlen eller årsagen til den var til stede på købstidspunktet. Mangler er et vidt begreb, og varen behøver ikke at være i stykker for at have en mangel. For at noget er en mangel efter købeloven, skal manglen eller årsagen til den være til stede på købstidspunktet.


Hvad er købers mangelsbeføjelser?

Det er ikke enhver fortielse af oplysninger, som sælgeren er i besiddelse af, der kan konstituere mangelsbeføjelser for køberen. Manglende eller forkerte oplysninger af ren bagatelagtig karakter anses ikke for at kunne konstituere mangelsbeføjelser for køberen.


Hvem kan benytte sig af huseftersynsordningen?

Huseftersynet er frivilligt for sælger, men ordningen skal benyttes, hvis sælger vil opnå ansvarsfrihed for skjulte skader ved boligen, og hvis køber skal kunne tegne en ejerskifteforsikring.


Hvad er et handelskøb?

Privatkøb eller handelskøb Når du som erhvervsdrivende handler med en anden erhvervsdrivende, kaldes det handelskøb. Det er fx et handelskøb, når du køber varer hjem til din virksomhed. I begge tilfælde gælder købeloven, men ikke de særlige forbrugerbeskyttende regler.


Hvilken erstatning kan køberen have ret til ved mangler?

Vælger køberen at hæve købet på grund af manglens væsentlige karakter, har køberen kun krav på erstatning for positive og nødvendige handels og flytteomkostninger, det vil sige den negative kontraktsinteresse.


Kan sælger fraskrive sig ansvar ved hussalg?

Sælger hæfter, som udgangspunkt, for skjulte fejl og mangler i 10 år fra risikoovergangen, dvs. overtagelsesdagen eller ved en evt. tidligere dispositionsdag. Sælgeren af boligen har dog mulighed for at fraskrive sig dette ansvar.


FAQ: Hvordan undgår man at betale told?

Hvor mange gange kan en butikken reparere?

Som udgangspunkt har en sælger 1-2 forsøg til at reparere en fejl, når fejlen er sælgerens ansvar. I en række tilfælde kan sælgeren dog få mulighed for flere forsøg. Hvis en sælger skal have flere forsøg, skal det altid være velbegrundet.

Hvor lang garanti på elektronik?

Når du fx køber en mobiltelefon eller et tv, er der to års reklamationsret på produktet. Vær opmærksom på, at garanti ikke er det samme som reklamationsret.

Hvad er en garantierklæring?

Garanti er en frivillig forpligtelse, som virksomheden påtager sig ved salg af produkter, hvor forbrugeren gives yderligere rettigheder end de rettigheder, som forbrugeren har efter lovgivningen. Det er frivilligt for virksomheden, om den vil give en garanti eller lade være.