Hvad hæfter sælger for?

Sælger hæfter stadig for mangler vedrørende selve grunden, fx forurening. Endvidere hæfter sælger for forhold, der strider mod en servitut eller offentligretlige forskrifter, medmindre der er tale om, at el-, varme-, ventilations- eller sanitetsinstallationer er ulovlige, da sælger er ansvarsfri herfor.

Er der altid 2 års garanti?

Reklamationsretten betyder, at hvis du køber en vare hos en forhandler, skal forhandleren løse fejl på dine produkter i de første to år efter du har købt en varen. Den toårige reklamationsret gælder for alle varer og dele, både nye og brugte, og det omfatter også tilbehør som for eksempel batteriet i en smartphone.


Kan man fraskrive sig reklamationsretten?

Købeloven giver dig to års reklamationsret, og det er ikke muligt at aftale en kortere frist, eller at reklamationsretten ikke gælder for alle dele af varen.


Hvad er købers undersøgelsespligt?

En købers adgang til at påberåbe sig et forhold over for en sælger kan efter omstændighederne fortabes, såfremt forholdet kunne være opdaget ved en nærmere undersøgelse af det købte, jf. grundsætningen om caveat emptor (“køber skal passe på”) i købelovens § 47.Hvad er den billigste måde at sende pakker på?

Som privatperson kan du sende en pakke (alm. størrelse og vægt på 4 kg) for ganske få penge. De billigste selskaber ligger mellem 45 og 93 kroner, om end du dog selv skal indlevere pakken. Typisk er det Bring, DAO365 og PostNord, der er billigst ved mindre privatforsendelser.


Hvor meget koster det at sende en pakke med DAO?

Bundprisen på 33 kroner dækker over lette forsendelser fra pakkeshop til pakkeshop. Vil du sende en tungere pakke – fx på 2 kilo – kommer det til at koste omkring 45 kroner med de samme vilkår. Du har også mulighed for at bruge DAO hjemmelevering, hvor pakken sendes direkte hjem til modtageren.


Kan man blokere en bruger på DBA?

Anita Jensen‎dba Hej Anitta – Det er ikke muligt at blokere en person fra at kunne skrive på dine annoncer. Bliver du chikaneret, så send i stedet en mail til support@dba.dk med oplysninger om hvem det drejer sig om, så vil vi undersøge dette og kontakte vedkommende.


Hvad menes der med at sælgeren ikke kan tage generelle forbehold?

Upræcise og generelle forbehold som fx “købt som beset” er ikke gyldige. Du kan derimod godt tage et konkret forbehold, hvis du sælger en vare, der har en fejl. Hvis du har aftalt med kunden, at varen sælges med en bestemt fejl, kan kunden ikke senere klage over den pågældende fejl.Hvad skal man gøre hvis man er blevet scammet?

Vi giver altid det råd, at man bør anmelde det, hvis man er blevet snydt, uanset hvor sort det ser ud. For selvom man måske ikke selv får sine penge eller skins tilbage, er man med en anmeldelse med til at gøre politiet klogere på, hvordan scams fungerer, og hvordan de kan fange scammerne.


Er DBA ikke gratis mere?

Du bestemmer faktisk selv, hvad det skal koste. Derfor kan det være helt gratis at oprette DBA annoncer. Du får dog ikke samme mængde eksponering på dba.dk, hvis du vælger en gratis annonce. Ønsker du at få større eksponering, og dermed bedre forudsætninger for at sælge dit produkt, koster det penge.


Kan man sende med GLS uden printer?

Du behøver ikke have en printer, når du skal sende pakker med GLS. Når du har købt din label, sender vi en ordrebekræftelse til dig på mail med en QR-kode. Denne kode scanner vi i GLS PakkeShop og printer dermed labelen for dig. Med en label på pakken sikrer vi hurtig og korrekt levering af din pakke.


Hvordan betaler man på DBA?

Det er din sikkerhed for at sælger er, hvem han/hun giver sig ud for at være. Mødes med sælger personligt, så du kan se varen inden du betaler. Benyt MobilePay i stedet for kontooverførsel/kontant betaling. Mobile Pay er knyttet til sælgers CPR nr., og derfor ligeledes en god sikkerhed for dig som køber.


Hvornår starter fortrydelsesretten?

Fristen for at fortryde boligkøbet er på 6 hverdage efter handlens indgåelse. Lørdage og grundlovsdag regnes ikke for hverdage, og det betyder, at køber har en weekend, udover de 6 dage, til at betænke sig.


Hvornår kan man annullere en ordre?

#1 – Nej, ordren kan ikke annulleres Det er en udbredt misforståelse, at en webshop kan annullere en ordre, efter handlen er indgået, hvis varen viser sig at være udsolgt, eller der har været fejl i prisen. Sagen er dog den, at du er som udgangspunkt er bundet af aftalen, når kunden først har accepteret købet.


Hvad siger købeloven om fortrydelsesret?

Køb er i udgangspunktet en bindende aftale, og du har ifølge købeloven ikke krav på at kunne fortryde et køb i en fysisk butik. Butikker tilbyder dig ofte retten til at bytte en vare eller at returnere varen og få pengene tilbage. Men butikken er ikke forpligtet til at give dig den service.


Hvornår kan man kræve pengene tilbage?

Du har altid to års reklamationsret. Det betyder, at du har ret til at klage til butikken over fejl og mangler ved varen i to år. Hvis varen har en fejl eller mangel, har du ret til at få den repareret eller omleveret til en ny. I nogle tilfælde kan du få pengene tilbage eller et forholdsmæssigt afslag i prisen.


Hvornår har man fortrydelsesret?

Ved køb af fast ejendom har du 6 hverdages fortrydelsesret. Det gælder uanset hvilken type bolig, der er tale om. Hvis man som køber vil bruge sin fortrydelsesret, skal man indenfor 6 hverdage gøre sælger eller ejendomsmægleren skriftligt opmærksom på det.


Hvad er et byttemærke?

Du skal kunne fremvise en bon, eller varen skal have et byttemærke. Du skal forvente, at varen skal kunne sælges igen som ny. Den må ikke være brugt, mærker må ikke være klippet af, og emballagen skal ofte følge med varen. En bytteret giver dig ret til at vælge en anden vare i butikken.


Kan man afvise en pakke?

Hvis du ikke ønsker at modtage din forsendelse, så kan du afvise den. Du benytter den samme måde, som når du skal betale din importopkrævning. Du skal bare afvise forsendelsen i stedet for at betale den. Har du ikke betalt eller afvist din importopkrævningen inden for svarfristen, så bliver forsendelsen returneret.


Kan man returnere fødevarer?

Du har som udgangspunkt ikke fortrydelsesret, når du køber dagligvarer i et netsupermarked, da du handler fødevarer. Det vil sige, at du ikke kan fortryde hele eller dele af dit køb, hvis du fortryder dine indkøb. Du kan godt klage over varer, der ikke er i orden.


Kan en butik nægte at give penge tilbage?

I fysiske butikker har du ikke en lovbestemt ret til at fortryde et køb, bytte en vare eller få pengene tilbage. Forhandleren bestemmer selv, om han vil give en bytte- og/eller returret på en vare, og hvor længe den ret skal gælde: Bytteret gælder kun ombytning til andre varer.


Hvad er en formodningsregel?

Formodningsreglen er, hvis en mangel i forbrugerkøb, viser sig i de første 12 måneder efter levering, formodes det, at salgsgenstanden var mangelfuld ved levering.


FAQ: Hvad hæfter sælger for?

Hvad betyder omvendt bevisbyrde?

Omvendt bevisbyrde (arbejdsgiveren) Omvendt bevisbyrde vil sige, at det er arbejdsgiveren, der skal løfte beviset for, at der ikke er sket nogen krænkelse, og at der derfor ikke består et krav. I 1989 blev der indført omvendt bevisbyrde i ligebehandlingsloven.

Hvornår er en forbruger afskåret fra at påberåbe sig mangler?

Der gælder ingen undersøgelsespligt. Mangler, der opdages inden for de første 6 måneder, formodes at have været til stede allerede på leveringstidspunktet. Hvis forbrugeren kan dokumentere, at der er noget galt med varen, er det nok til, at forbrugeren kan påberåbe sig misligholdelsesbeføjelserne.

Kan man fortryde en privat bilhandel?

Når du køber den brugte bil af en privatperson, kan du og sælgeren selv bestemme, hvilke regler der skal gælde, fx at der ikke er reklamationsret. Når du handler med privatpersoner, er du ikke dækket af købelovens forbrugerbeskyttende paragraffer.