Kan en butik nægte at modtage pant?

Hvad gør jeg, hvis butikken nægter at modtage min pant? Butikker må ikke lave særregler om tidspunkter for udbetaling af pant eller begrænse antallet af flasker og dåser. I de tilfælde, hvor returautomaten i butikken ikke kan aflæse stregkode eller pantmærke, har butikken i nogle tilfælde ret til at afvise.

Hvornår fik vi dåser i Danmark?

I Danmark kunne man købe dåserne med øl hhv. sodavand fra 28. september 1970 indtil 1981, hvor de blev forbudt. Fra 1973 blev det ved en frivillig aftale bestemt, at dåserne højst måtte have en markedsandel på 2%.


Hvor meget Panter danskerne?

Hver dag pantes 5,2 mio. flasker og dåser i Danmark – det svarer til, at stort set alle danskere hver dag panter en flaske eller dåse. Dansk Retursystem sørger for, at de pantede flasker og dåser bliver genanvendt til nye drikke- og fødevareemballager.


Hvor længe holder en Pantbon?

Hvor længe er en pantbon gyldig? Den er gyldig i op til 3 år og kan kun indløses i butikken, hvor du har pantet. Du har krav på at få udbetalt din pantbon, når bonen kan læses.



Hvilke af følgende aktiver kan pantsættes?

Pantsætning er at stille sikkerhed for et lån ved at pantsætte værdier. Det kan være materielle og immaterielle aktiver f….Eksempler på aktiver, der kan pantsættes:

  • Varelagre.
  • Immaterielle rettigheder (domænenavne m.m.)
  • Driftsinventar og driftsmateriel.
  • Goodwill.
  • Kundetilgodehavender.

Hvor meget plastik bruger vi i Danmark om året?

Vi bruger i Danmark i gennemsnit 35 kg plastik om året på en række husholdningsprodukter. Plastik, som ofte ender i affaldsspanden efter brug, og som udgør en stor miljømæssig belastning. Det er hverdagsting, som du måske ikke skænker den store tanke.


Hvorfor lugter min vandflaske?

Drikkedunken skal vaskes hver dag For når du drikker af den, så drikker du direkte af flasken. Derfor kommer der bakterier fra munden på tuden af flasken, som måske også skylles tilbage i flasken,« siger Winnie From Thesbøl. Hun anbefaler, at man kommer sin drikkedunk i opvaskemaskinen hver aften.


Hvor meget får man i pant?

Disse drikkevarer er der pant på i Danmark Engangsemballage giver: Pant A = 1 krone (glasflasker og metaldåser under 1 liter) Pant B = 1,50 krone (plastflasker under 1 liter) Pant C = 3 kroner (alle flasker og dåser med 1-20 liter)



Hvor længe holder en drikkedunk?

længe det er opbevaret i en lukket flaske, som ikke afgiver stoffer, kan det stå i årevis, uden at det bliver farligt at drikke det,« siger Krogh – og det gælder også, selvom flasken allerede har været åbnet, og du har drukket direkte af den.


Kan en vandflaske blive for gammel?

Så længe vandet er opbevaret i en ren, lukket beholder, som ikke afgiver stoffer, kan det således stå i årevis, før det bliver usundt at drikke, og det gælder også, selvom flasken har været åbnet før.


Hvor meget forurener en plastikflaske?

Man ved dog med sikkerhed, at større stykker plastik såsom plastikposer, gamle fiskenet og plastikflasker er skyld i et enormt antal døde fisk og fugle. FNs miljøorganisation UNEP (se kilder) vurderer, at den type plastik dræber en million havfugle, 100.000 havpattedyr og utallige fisk om året.


Hvilken dag sendes alene sammen?

Stream på TV 2 PLAY fra tirsdag 28. december 2021 Singlerne bliver efter en omfattende personlighedstest matchet i par, og uden nogensinde at have mødt hinanden bliver de fire par placeret på hver deres øde ø i Sveriges smukke Småland, hvor de skal være sammen i ti dage.


Hvad handler Tornfuglene om?

Miniserien følger Clearyfamiliens liv over 60 år. Fra de flytter fra New Zealand til Australien for at overtage deres tante, Mary Carsons ranch. Med Colleen McCulloughs bestseller som forlæg fortæller “Tornfuglene” denne episke historie, som udspiller sig i de grænseløse horisonter i Australiens ødemark.


Hvem spiller Samantha i en ny begyndelse?

Flere af seriens skuespillere går heldigvis igen i den nye reboot, og vi ser atter frem til at se dem tone frem på skærmen. Eksempelvis vender 3 af vores foretrukne mandlige karakterer også tilbage. Dette gør sig desværre ikke gældende for den fjerde veninde, Samantha Jones, der i serien blev spillet af Kim Cattrall.


Hvor mange sæsoner har en ny begyndelse?

Denne passion er drivkraften i målet om hele tiden at blive bedre. God fornøjelse med at se En Ny Begyndelse / A Place To Call Home – Sæson 5. Vi håber du får en fabelagtig oplevelse.


Hvor kan man streame a place to call home?

“En ny begyndelse” er en dramaserie produceret i Australia og udgivet i 2013. Den har en meget høy rating på IMDb: 8.3 stjerner ud af 10. “En ny begyndelse” er nu tilgængelig at streame på DRTV.


Hvor mange sæsoner er der af serien en ny begyndelse?

Denne passion er drivkraften i målet om hele tiden at blive bedre. God fornøjelse med at se En Ny Begyndelse / A Place To Call Home – Sæson 5. Vi håber du får en fabelagtig oplevelse.


Kan man stadig se Juleønsket?

2015 – Familie. “Juleønsket” er en familieserie produceret i Denmark og udgivet i 2015. Den har en god rating på IMDb: 6.2 stjerner ud af 10. “Juleønsket” er nu tilgængelig at streame på Blockbuster.


Hvor gemte Malte og Lyda Pagten?

Blandt andet har han været et halvt år i New Zealand, hvor han i to af månederne lavede frivilligt arbejde i en afsides landsby i Papua Ny Guinea. Han har desuden boet et halvt år på Bornholm, hvor han lavede frivilligt arbejde ved siden af et job som handikaphjælper.


Hvem ejer Løgismose?

Ejerskab. Virksomheden blev købt af IK Investment Partners og er blevet lagt sammen med Claus Meyers virksomhed Meyer og har dannet Løgismose Meyers i 2015.


Kan Poul Hagen spille trompet?

Nu åbnede filmselskabernes porte sig for Hagen, og han kvitterede med præcise, adrætte præstationer og vandt sin første folkeyndest som livsglad trompetist 617 Didriksen i Soldaterkammerat-serien.


Hvem spiller Regitze som barn i Matador?

Nicla Ursin (født 1. juli 1970) er en barnestjerne der medvirkede i DRs tv-serie “Matador“, hvor hun spillede den yngste Regitze Varnæs, der var datter af Maude og Hans Christian Varnæs. Nicla Ursin blev mobbet meget, da serien blev sendt, og stoppede derfor efter seks afsnit.


Hvordan var Poul Reichhardt?

2. februar i år ville Poul Reichhardt være fyldt 100 år, men allerede i efteråret 1981 blev han ramt af en hjerneblødning, som gjorde ham delvis lam. I de sidste fire år af sit liv var den folkekære skuespiller afhængig af en kørestol, og Poul Reichhardt døde 72 år gammel den 31. oktober 1985.


Hvorfor bruge en VPN?

En VPN er et lille program eller app, du kan bruge til at forbinde til internettet. Med en VPN-forbindelse, kan du surfe mere sikkert og privat på nettet. Det betyder at din internettrafik bliver krypteret, så din internetudbyder og hackere ikke kan følge med i, hvad du laver på nettet.


FAQ: Kan en butik nægte at modtage pant?

Hvordan ser jeg Stofa på tv?

Hent din Stofa Tv-app Du finder den der, hvor du normalt henter apps. Du skal bruge et Stofa MitLogin til at logge ind i appen – læs mere om Stofa MitLogin her. Du kan også se al din underholdning på computeren via webtv.stofa.dk.

Hvordan ser jeg Stofa Web tv?

Hent din Stofa Tv-app Det er nemt og hurtigt at hente vores app. Du finder den der, hvor du normalt henter apps. Du skal bruge et Stofa MitLogin til at logge ind i appen – læs mere om Stofa MitLogin her. Du kan også se al din underholdning på computeren via webtv.stofa.dk.

Hvor høj er Hjalte fra Versus?

Hjalte Flagstad er 1,98 m og ranglet. Du kender dem som de faste duellanter i DR-programmet ‘Versus‘, hvor de som yin og yang kaster sig ud i forskellige udfordringer, mens Danmarks børnefamilier dyster om at vinde 10.000 kroner hjemme i stuerne.