Hvordan skal et nøgleproblem formuleres?

3.3 Identificering af nøgleproblem InfoDel

  1. Hvorfor er det her interessant?
  2. Hvem er det interessant for?
  3. Er det noget, vi laver for vores egen fornøjelses skyld?
  4. Er det noget, som en bestemt gruppe i samfundet kan have gavn af, eller er det noget, der er til gavn for alle?

Hvad er Produktudformning?

I produktudformningsfasen skal produktet udformes. Produktet skal udformes og konstrueres, så det lever op til de krav, der blev opstillet i produktprincipfasen.


Hvad har vi opfundet i Danmark?

Fem danske opfindelser, der er endt som globale succeser

  • Carlsbergs gær (Emil Christian Hansen, 1870’erne). …
  • Tørbatteriet (Wilhelm Hellesen, 1880’erne). …
  • Højttaleren (Peter L. …
  • Legoklodsen (Udviklet af Lego-virksomhedens kreative afdeling under ledelse af Godtfred Kirk Christiansen, 1950’erne).

Hvad er et produkt princip?

Produktprincip InfoDel. Når man skal udvikle et nyt produkt, er det vigtigt fra begyndelsen at få alle aspekter med af det problem, man skal løse eller det behov, man skal dække. Det, der oftest ligger til grund for et nyt produkt, er et behov hos en kundegruppe.



Hvad vil der ske med plastik i fremtiden?

På verdensplan producerer vi i dag over 400 mio. tons plastik hvert år, og det forventes at plastproduktionen i år 2025 overstiger 600 mio. tons årligt. Produktionen forventes altså at stige voldsomt de næste mange år, hvis vi ikke får ændret den måde hvorpå vi bruger plastik på i vores samfund.


Hvorfor hedder det plastik?

Ordene beskriver nemlig alle det samme: Et syntetisk materiale, som under forarbejdning kan blive plastisk, så det kan formes, og som kemisk er opbygget af meget store organiske molekyler (polymerer). Alle tre ord har deres oprindelse i fra græske ord plastikos, der betyder, “som kan formes”.


Hvilken rolle spillede ægteskabet i middelalderen?

Middelalderens ægteskaber var et samarbejde mellem mand og kvinde. Udover moderrollen havde kvinden ansvar for husholdet, herunder madlavning, vask, produktion af tøj m.m. Andre sysler kunne være brodering, og der er fundet fingerbøl fra middelalderen netop til dette formål.


Hvad betyder problemformulering?

Problemformuleringen er den vigtigste del af en selvstændig akademisk opgave. Her beskriver du, hvad det er for et videnskabeligt problem, du vil undersøge. Det er nemlig ikke nok at skrive om et emne. Du skal finde noget i dette emne, som du fokuserer på, og som giver anledning til et eller flere spørgsmål.



Hvad er årsagen til 2 verdenskrig?

2. Verdenskrig startede i Europa i 1939, da det nazistiske Tyskland angreb nabolandet Polen. Krigen – hvis væbnede konflikter kom til at berøre adskillige lande i næsten alle verdensdele – sluttede med først Tysklands og derpå Japans kapitulation i foråret og sommeren 1945.


Hvilke våben blev udviklet under 1 verdenskrig?

Den Store Krig kastede et arsenal af nye våben af sig, som stadig er fast inventar i mange af de krige, der udkæmpes i dag. Giftgas, kampvogne, krigsfly og flammekastere krævede millioner af menneskeliv under krigen – men få gødede slagmarkerne med lige så meget blod som det effektive maskingevær.


Hvilken rolle spillede nye opfindelser og teknologier i krigen?

Man havde jagerfly, der blev brugt til at skyde fjendens fly ned, og man havde bombefly, der bombede de stillinger, man ikke kunne nå med artilleri. En vigtig opfindelse for de tyske jagerfly var, at man kunne have et maskingevær bag propellen og få det til kun at affyre, når patronerne ikke ville ramme propellen.


Hvordan var samfundet i 1700 tallet?

Tiden op til 1700tallet var kendetegnet ved, at den eksisterende samfundsstruktur i stigende grad krakelerede. Denne samfundsstruktur, der kaldes ‘standssamfundet’, havde hersket i Europa i århundreder. Her var samfundet delt op i grupper – de såkaldte stænder.


Hvordan boede man i 80 erne?

Kom med en tur tilbage til 1980‘ernes boligindretning, og se, hvordan du kan lade dig inspirere af stilen i dag….9 boligfund til din 80‘er-inspirerede stil:

  1. Lågkrukke, h 6 cm, 99 kr. …
  2. Spisebordstol, Nº 14, 1.249 kr. …
  3. Pendel, PH5 mini, diam. …
  4. Pude, 45 x 45 cm, 350 kr. …
  5. Spisebord, Milano, 12.990 kr.

Hvad kendetegner 80 ernes musik?

Eller sagt mere poetisk: Synthwave ermusik fra en fremtid, der aldrig kom, men som alle drømte om i 80erne”. Fagfolk pointerer, at synthwave-musik ikke minder om 80erne i andet end instrumenter og stemning (kompositionerne minder mere om disco og 00′ernes eletroniske dansemusik).


Hvad kendetegner musikken fra 80 erne?

Genren i 1980erne trommer, keyboard, el-guitar og bass, den har en speciel lyd som især omkrandser keyboardet. Takten går i 4/4, og der indgår en meget glad, klassisk musikstil i sangen. Der er et statisk præg over sangen, som gør at den bliver yderst genkændelig.


Hvordan så folk ud i 80 erne?

1980‘ernes modebillede var præget af neon, pasteller og skulderpuder. Sat på spidsen var der yuppierne med deres dyre tøj og punkerne med det direkte modsatte. Men derimellem var der mange strømninger i modebilledet i 1980erne.


Hvad er Kina kendt for?

Kina er kendt verden over for sit fyrværkeri og røde drager, for dans og akrobatik, for sine pandaer, som lever i store bambusskove, for en særegen skønhed og for sine mange, mange indbyggere. Men Kina er også et land med en særlig aura af mystik, der blandt andet stammer fra et kulturliv med ældgamle traditioner.


Hvad hed Kina før 1949?

Dynastier i den tidligste historie og kejsertiden

Periode Sortér
1912-1949 Republikken Kina (præsidenter)
1912 Sun Yat-sen
1912-1916 Yuan Shikai
1916-1917 Li Yuanhong

Hvad var Kinas rolle under 2. verdenskrig?

Kinesisk strategi. I sammenligning med Japan var Kina dårligere forberedt på krigen, og den kinesiske regering havde kun en beskeden militær industriel styrke, få mekaniserede divisioner og så godt som intet panserværn.


Hvad har kvinder lavet?

De fleste steder i verden kan kvinder i dag tage en uddannelse, låne penge i banken, stemme og stille op ved politiske valg. Sådan har det ikke altid været. Det er et resultat af de kampe, der er blevet for at give kvinder samme rettigheder som mænd.


Hvordan ser den første telefon ud?

Telefonens nye liv uden ledning Den første mobiltelefon blev udviklet af Martin Cooper, som arbejdede for Motorola. Modellen hed ‘DynaTAC’ og var lavet som prototype allerede i 1973, men kom først på markedet i 1983. Den gik også under navnet ”murstenen”, da den vejede ikke mindre end 1,1 kilo og var 25 centimeter høj!


Hvorfor hedder det en telefon?

En telefon (af græsk: τῆλε /tḕle/ — „fjern“ og φωνή /pʰōnḗ/— “lyd”) er et elektrisk apparat til overførelse af samtaler over afstande. I den første telefonbog for København fra 1881 var der kun 22 abonnenter. Men i 1899 var tallet 9.687 og i 1992 840.546.


FAQ: Hvordan skal et nøgleproblem formuleres?

Hvad gjorde man før telefonen blev opfundet?

Åh – det var tider, dengang en mobiltelefon kun kunne ringe op eller sms’e – eller inden, da den slet ikke var opfundet! Dengang man måtte ty til telefonboksen, hvis man havde en vigtig besked til mor og far derhjemme – og den tykke, gule telefonbog var den vigtigste livsnerve til vennerne.

Hvad er opfundet i Sverige?

Svenske tilstande: 10 (svenske) opfindelser, du ikke kan leve…

  • Lynlåsen. …
  • Plastikposen. …
  • Sikkerhedsselen. …
  • Dynamit. …
  • Svensknøglen. …
  • Temperaturskalaen. …
  • Bluetooth-teknologien. …
  • Propellen.

Hvem opfandt højtaleren hvor blev han født og hvor emigrerede han til?

Den første eksperimentielle højttaler med bevægelig spole (“moving coil”) blev opfundet af Oliver Lodge in 1898. De første praktisk anvendelige eksemplarer af denne højttaler blev fremstillet af den danske ingeniør Peter L. Jensen og Edwin Pridham i 1915, i Napa i Californien.