Er datalogi noget for mig?

Datalogi er en uddannelse for dig, som er dygtig til logisk tænkning. Du er interesseret i at fordybe dig i komplicerede problemstillinger og i at udtænke nyskabende og kreative løsninger. Samtidig holder du af at skabe struktur og arbejde med systematik.

Hvad betyder ordet vished?

gewissheit; til II. vis) 1) til II. vis 1: personlig overbevisning om sandheden, rigtigheden af noget ell. uomtvistelig, sikker viden om, erkendelse af noget; det at være sikker i sin sag ell.


Hvor meget tjener en chauffør?

En faglært lastbilchauffør tjener i gennemsnit 33.000 kr./md. inkl. feriepenge, fridagsgodtgørelse, særlig opsparing og pension for ca. 37 timers arbejde om ugen.


Hvad tjener en pædagog på 32 timer?

29.195 kr. Grafen viser, hvordan lønniveauet fordeler sig for din søgning. Du kan fx se, hvad flest tjener, og om der er stor forskel på højeste og laveste løn.



Hvad er timelønnen for en chauffør?

3,75 pr. præsteret arbejdstime. Medmindre andet aftales, betaler arbejdsgiver for kost og logi efter regning. Såfremt kørslen er på 24 timer eller mere, aflønnes chaufføren efter reglerne i kapitel 2.


Hvad tjener en senior udvikler?

En udvikler midt i karrieren med 5-9 års erfaring har en gennemsnitlig samlet løn på $76.804 om året. En erfaren/seniorudvikler (10-19 års erfaring) har en gennemsnitsløn på $86.060 om året, og . NET-udviklere i slutningen af deres karriere (mere end 20 års erfaring) tjener i gennemsnit $95.703.


Hvor meget tjener man på at være ingeniør?

Den vejledende minimalløn for nyuddannede civilingeniører (2021) er kr. 41.900 kr, og den vejledende minimalløn for nyuddannede diplomingeniører er kr. 39.500. En ingeniør tjener i gennemsnit (2021) 60.000 kr.om måneden.


Er der brug for datamatiker?

Du har som datamatiker mulighed for at videreuddanne dig og få en professionsbachelor inden for fx it-sikkerhed, softwareudvikling, webudvikling eller digital konceptudvikling.



Hvad kan man blive efter IT-supporter?

Kan jeg videreuddanne mig? Som uddannet itsupporter kan du vælge at videreuddanne til datatekniker, som giver mulighed for, at du efterfølgende kan uddanne dig til fx itteknolog og civilingeniør. Se alle dine muligheder for videreuddannelse på adgangskortet på ug.dk.


Hvor lang tid tager IT-Supporter uddannelsen?

Itsupporter er et af de specialer, du kan vælge på data- og kommunikationsuddannelsen. Det tager 3 år at gennemføre uddannelsen inklusiv grundforløb 1.


Er IT-supporter en god uddannelse?

Som uddannet itsupporter er der gode muligheder for at få job i små og mellemstore virksomheder eller of- fentlige institutioner. u skal vælge at blive teleinstal- lationstekniker, hvis du er ud – advendt og serviceminded.


Hvad er en god indkomst?

Forskerne betegner dette som det “ideelle indkomstniveau”, men det konkrete beløb varierer på tværs af landegrænser. I Skandinavien er det en årlig indkomst på 650.000 kroner eller 54.000 kroner om måneden.


Hvad koster en it-konsulent i timen?

I dag ligger den gennemsnitlige timepris for en ITkonsulent på 800-1600 kr. Ligesom mange andre ydelser, så varierer prisen afhængigt af en række faktorer, herunder opgavens karakter, erfaringsniveau og ikke mindst responstiden.


Hvor meget tjener en it medarbejder?

Privat Kommune
IT-administrator 38.950 kr. 33.532 kr.
Sikkerhedsspecialist 43.933 kr.
Driftsoperatør (mellem udd.niveau) 33.205 kr.
Driftsoperatør (højt udd.niveau) 39.936 kr. 43.034 kr.

Hvad tager en konsulent i timen?

Der er ikke nogen fast timepris eller honorar for selvstændige konsulenter. Det er nemlig et spørgsmål om forhandling mellem dig og kunden. Et vejledende udgangspunkt for dit honorar kan dog være 2,5 gange den gennemsnitlige timeløn, som den privatansatte ingeniør, cand. scient.


Hvad kan man blive indenfor it?

Som data- og kommunikationsuddannet skal du kunne arbejde med it-support til fx kunder eller ansatte i en virksomhed. Du kan blive ansat som it-supporter, it-konsulent eller softwareudvikler i offentlige eller private virksomheder.


Er it-supporter en videregående uddannelse?

Som uddannet itsupporter kan du vælge at videreuddanne til datatekniker, som giver mulighed for, at du efterfølgende kan uddanne dig til fx itteknolog og civilingeniør. Se alle dine muligheder for videreuddannelse på adgangskortet på ug.dk.


Er det svært at komme ind på arkitektskolen?

​Alle gik videre til optagelsesprøven, og kun 1 elev kom ikke ind i 2017. I 2018 kom alle ind. Det betyder at næsten 100% af eleverne kom ind med høje pointtal tilmed. Adskillige elever blev optaget både på Design og Arkitektskolen og kunne dermed vælge mellem de to.


Hvor lang tid skal man læse for at blive arkitekt?

Arkitektuddannelsen udbydes i Aarhus og København. Du kan læse til arkitekt to steder i Danmark: På artkitekskolen Aarhus og på Det Kgl. Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering i København. Uddannelsen består af en 3-årig bacheloruddannelse og en 2-årig kandidatuddannelse.


Hvad koster det at blive arkitekt?

Ender dit byggeprojekt med at koste 2.000.000 kroner skal arkitekten altså have 200.000 kr. i honorar inkl. moms. Læs mere om prisfastsættelse af arkitekt hos vores samarbejdspartner Danske BoligArkitekter.


Er professionshøjskoler offentlige?

Professionshøjskolerne er etableret som selvejende institutioner inden for den offentlige forvaltning med vedtægter, der er godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet.


Er Københavns Professionshøjskole et universitet?

Københavns Universitet er med 41.715 studerende den største videregående uddannelsesinstitution i Danmark. Københavns Professionshøjskole er med 20.740 studerende den 5. største institution, mens VIA University College med 20.193 studerende er den 6. største.


Hvad er forkortelsen for informationsteknologi?

Informationsteknologi eller it er et bredt emne, der omfatter teknologi og andre aspekter af styring og behandling af information i større organisationer. Langt det meste informationsteknologi er i dag digital informationsteknologi.


Hvad kræver det at blive it konsulent?

De fleste IT Konsulenter har en uddannelse, der relaterer sig til IT, eksempelvis Datalogi, Datamatiker, softwareudvikling, Webdesigner eller lignende. I teorien kan du altså gå direkte ind på din LinkedIn profil og skrive, at du er IT Konsulent, uden at have nogen som helst forudsætninger for at kalde dig selv det.


Hvad kræver det at være it konsulent?

Som itkonsulent skal man ikke kun have forstand på computere, netværk og programmer. Man skal også have en omfattende viden om, hvordan en arbejdsplads kan være organiseret, og om de økonomiske konsekvenser af forskellige løsninger. Nogle itkonsulenter er specialister inden for it-sikkerhed.


Hvilken karakter skal man have for at blive ingeniør?

Et gennemsnit på 9,7 kan i år få dig ind på alle danske ingeniøruddannelser. Det høje adgangskrav findes på DTU’s civilingeinøruddannelser ‘Design og Innovation’ samt ‘Medicin og teknologi’.


FAQ: Er datalogi noget for mig?

Hvilket uddannelse skal jeg vælge for at blive ingeniør?

Drømmer du om at blive ingeniør? Du kan blive klar til uddannelsen på kun et år. Det er et krav med en gymnasial uddannelse for at blive optaget på ingeniørstudiet, men som faglært kan du tage en hurtigere vej: Et forberedelseskursus, der kun tager et år.

Er en ingeniør uddannelse svær?

»De to hyppigste årsager er faglige problemer – det er svært – og manglende indsats – den studerende bruger ikke tilstrækkeligt tid på studiet,« fortæller dekanen. Erfaringerne fra både DTU, SDU og AAU er, at det særligt er matematikken, der volder besvær.

Hvor mange ingeniører bliver der uddannet om året?

Det er 344 personer mere end den hidtidige rekord fra 2018, hvor 7283 havde en ingeniøruddannelse som 1. prioritet. Det betyder samlet set, at de to ingeniøruddannelser er i top-5 over de mest søgte uddannelser på landsplan.