Hvad skete der i 2021 Danmark?

2021 blev året, hvor Danmark nåede historisk langt i EM, oplevede vrede gymnasieelever demonstrere i bare maver, og hvor interne dokumenter fra Facebook sladrede om bekymrende informationer. Det blev også et år, hvor ordet ‘aqua’ kostede Coca-Cola dyrt og en lang tissemand på få dage blev verdenskendt.

Hvad kommer der til at ske i 2022?

Forudsigelser og planlagte hændelser

 • Udvidelse af Fynske Motorvej E20 fra 4 til 6 spor mellem Gribsvad og Nørre Aaby åbner for trafik.
 • Legoland Shanghai åbner.
 • Kometen 73P/Schwassmann-Wachmann vil forårsage et meteorstorm.

Hvad skete der i 2000 erne i Danmark?

Begivenheder

 • Den nok mest markante begivenhed i årtiet er terrorangrebet den 11. …
 • Danske tropper er udstationeret i Afghanistan, efter det USA-ledede angreb på landet i 2001, angiveligt i forsøget på at finde Osama Bin Laden.

Hvad er der sket i 2015 i Danmark?

Farvel til 2015: Syv begivenheder, der fik Danmark til at grine, græde, måbe, væmmes og sige nej

 1. Terror på dansk grund. Ved Krudttønden i København blev en person dræbt. ( …
 2. Dronningen fyldte 75 år. …
 3. Venstre tabte og vandt valget. …
 4. Kaos i Skat – igen. …
 5. Mogensen indtog rummet. …
 6. Udlændinge på motorvejen. …
 7. Det klare nej.


Hvad sker der i 2009?

4. september – 90 mennesker blev dræbt, herunder mindst 40 civile, da NATO-fly angreb to tankvogne, som var blevet stjålet af Taleban-oprørere. 14. september – Ved stortingsvalget 2009 lykkes det Jens Stoltenbergs rød-grønne koalition at bevare magten.


Hvad sker der i 2019?

2019 blev året, hvor Danmark blev VM-mestre i håndbold, kunne fejre åbningen af den længe ventede cityring, grinede i fællesskab med politikerne ved åbningen af Folketinget og sendte det første mandlige dansepar videre i finalen i ‘Vild med dans’.


Hvad kendetegner nullerne?

Indledning. 00’erne var på mange måder yderlighedernes årti – udspændt på en skala mellem ubekymret forbrugsfest og dyb alvor. Terrorangrebet på World Trade Center i New York og Pentagon i Washington D.C. den 11. september 2001 indledte det ny årtusinde med frygt for islamistisk terror.


Hvad skete i Danmark i 2021?

Danmarks store begivenheder i 2021

 • Distortion. Distortion. Foto: Daniel Liversage. …
 • Copenhagen Jazz Festival. Kristoffer Juel Poulsen. …
 • NorthSide. Northside Festival i Aarhus. …
 • Aarhus Festuge. Aarhus Festuge (c) Martin Dam Kristensen. …
 • Copenhagen Cooking and Food Festival. Copenhagen Cooking. …
 • Copenhagen Marathon. Foto: Matthew James.


Hvad sker der i 2015?

Farvel til 2015: Syv begivenheder, der fik Danmark til at grine, græde, måbe, væmmes og sige nej

 1. Terror på dansk grund. Ved Krudttønden i København blev en person dræbt. ( …
 2. Dronningen fyldte 75 år. …
 3. Venstre tabte og vandt valget. …
 4. Kaos i Skat – igen. …
 5. Mogensen indtog rummet. …
 6. Udlændinge på motorvejen. …
 7. Det klare nej.

Hvad sker der i 2006?

I januar 2006 udviklede sagen sig til en regulær international krise med afbrænding af både danske ambassader og danske flag samt boykot af danske varer. Flere muslimske lande var fortørnede over, at det officielle Danmark ikke greb ind over for avisen, og en diplomatisk charmekampagne blev sat i gang.


Hvilke aktier steg under finanskrisen?

Cykliske aktier steg 100 % i de 12 måneder efter ‘bunden’ under finanskrisen. Men de lå stadig 28 % under niveauet før finanskrisen, hvorimod defensive aktier lå 15 % over niveauet før finanskrisen, se figur 1.


Hvilke grupper blev ramt af finanskrisen?

Det har især ramt chauffører, men også mange truckførere er ramt. Derudover er ledigheden blandt fabriksarbejdere, lagerarbejdere, specialarbejdere og murerarbejdsmænd også steget markant det seneste år.


Hvad er en recession på dansk?

En recession er en periode med økonomisk tilbagegang. Der findes ikke en entydig definition af begrebet, men ofte høres den simple beskrivelse, at et land er i recession, hvis dets bruttonationalprodukt (BNP) er faldet mindst to kvartaler i træk.


Hvornår var eurokrisen?

Eurozonekrisen i EU udspillede sig især i årene 2009-2012 med Grækenland i centrum for udviklingen. Eurokrisen begyndte for alvor i efteråret 2009, da Grækenlands gæld pludselig måtte opjusteres, fordi man fandt frem til, at landet tidligere bevidst havde forsøgt at gøre den mindre, end den egentlig var.


Hvad betyder subprime?

Navnet på lånetypen stammer fra en opdeling i låntagere i “Prime”, som er folk der med stor sandsynlighed vil betale deres lån tilbage og “Subprime” (Under Prime), hvor der er mindre sandsynlighed for at låntager vil være i stand til at betale lånet tilbage.


Hvad forstår man ved it krisen?

ITkrisen var en økonomisk krise, der kom ovenpå en massive kursstigninger på aktier indenfor IT-branchen. ITkrisen begyndte i år 2000 og fortsatte frem til år 2002. Krisen var et resultat af de vilde kursstigninger, der havde været i slutningen af 1990’erne på IT-aktier.


Hvem blev ramt af finanskrisen?

Krisen ramte især det danske erhvervsliv, som oplevede de højeste antal konkurser siden slutningen af 1970’erne. De danske bankers tab på udlån steg markant, og fra begyndelsen af 2008 og frem til august 2013 ophørte i alt 62 banker. Krisen fik også konsekvenser for almindelige privatpersoner.


Hvordan spredte finanskrisen sig?

En international finanskrise spreder sig fra USA Ejendoms- og boligpriserne begyndte at falde, og flere og flere mennesker havde svært ved at betale afdrag og renter på deres huslån, som i mange tilfælde var alt for store i forhold til låntagernes indkomst.


Hvordan har Danmark klaret sig siden finanskrisen?

Nedgangen i dansk økonomi har under coronakrisen været voldsommere end den nedgang vi så under finanskrisen. To kvartaler efter finanskrisens udbrud, var BNP således faldet med knapt 3 procent, mens BNP efter de to første kvartaler af 2020, var faldet med mere end 8 procent.


Hvilke forskellige strategier kan få Danmark ud af finanskrisen?

De fem spor er:

 • Klimatiltag, der virker hurtigt.
 • Fremrykning af investeringer i infrastruktur og anlæg, som fremtidssikrer Danmark og øger mobiliteten af både varer og medarbejdere.
 • Styrket uddannelse, innovation og digitalisering – og dermed forskning og udvikling af nye ideer og løsninger.

Hvilke konsekvenser har finanskrisen?

Den globale finanskrise udsprang i USA, der ligeledes havde oplevet en markant stigning i boligpriserne og opbygning af ubalancer i økonomien i årene forud for krisen. Det samme gjorde sig gældende i flere andre lande. Nedgangen på det danske boligmarked forstærkede de kontraktive virkninger af den globale finanskrise.


Hvornår vandt Danmark over England på Wembley?

Mens Allan Simonsens straffesparksmål for 37 år var en nøgle til, at Danmark kvalificerede sig til EM i 1984, skriver onsdagens sejr på det ikoniske, men tomme stadion sig næppe ind som et stort kapitel i den danske fodboldhistorie.


Hvilket land har scoret flest mål i EM 2021?

Cristiano Ronaldo kan med sit 110. mål for Portugal ved EM 2021 blive den mest scorende landsholdsspiller nogensinde i fodboldens historie. Han bliver forevigt en fodboldlegende.


FAQ: Hvad skete der i 2021 Danmark?

Hvem blev topscorer ved EM 2021?

Topscoreren ved EM-slutrunden kom dog ikke fra det italienske mandskab. I stedet blev det Portugals Cristiano Ronaldo, der med fem scoringer tager topscorertitlen.

Hvilket land har scoret flest mål ved EM 2020?

Frankrig er på nuværende tidspunkt det mest scorende land. De er på i alt 86 EMmål. Tyskland er på 78, mens Spanien er på 73 mål. Holland har leveret i alt 66 mål, og Portugal er på 57 mål.

Hvem bliver topscorer til EM 2021?

Så hvordan ser EM 2021 topscorer odds ud i år? (

Spiller (Nation) Odds
Cristiano Ronaldo (Portugal) 2,40 – SPIL HER >>*
Patrik Schick (Tjekkiet) 2,40 – SPIL HER >>*
Harry Kane (England) 4,25 – SPIL HER >>*
Raheem Sterling (England) 19,00 – SPIL HER >>*