Hvad betyder det danske flag?

Det nationale danske flag hedder Dannebrog. Ifølge legenden faldt Dannebrog ned fra himlen i Estland den 15. juni 1219. Dannebrog betyderdansk tøj” eller “vel forarbejdet stof”.

Hvad hedder Vietnams flag?

Vietnams flag er et rødt flag med en gul stjerne. Flaget blev taget i brug som Nordvietnams flag 30. november 1955. Det blev Vietnams nationalflag efter genforeningen med Sydvietnam 2.


Hvad er verdens flotteste flag?

Selveste den britiske dronning Victoria har fået den brutale sandhed præsenteret: Det danske nationalflag, Dannebrog, er verdens smukkeste flag. Dannebrogs førsteplads i den global skønhedskonkurrence blev konstateret, da orlogsfartøjer fra fyrre stater den 17.


Hvad hedder det grønlandske flag?

Grønlands flag er designet af Thue Christiansen og vedtaget den 21. juni 1985. Grønlands flag kaldes Erfalasorput, som betyder “vort flag“. Den røde farve kaldes Aappalaartoq (“røde”) og anvendes både i det Grønlandske flag og i det danske flag.Hvor mange af verdens flag kender du?

Quizzen består af 50 spørgsmål om flag fra hele verden. Men hvis du svarer forkert tre gange, så er du ude. Hvor mange flag kender du egentlig? Herunder kan du teste, hvor mange af verdens flag du kender.


Hvem opfandt flag?

De første afbildninger af Dannebrog med den røde dug og det hvide kors stammer fra Valdemar Atterdag tid (1340-1375), mere end 150 år senere. Hvis flaget stammer fra Valdemar Atterdags tid, er det Østrigske og Engelske flag faktisk ældre.


Hvad var det første flag på jorden?

Dannebrog er verdens ældste nationalflag og ophav til alle de skandinaviske korsflag. Sjovt nok har symbolet for kristendommen overlevet så længe, selvom Skandinavien nok er den mindst religiøse del af Vesteuropa. Legenden fortæller, at flaget faldt ned fra himlen i 1219 i et slag mod Esterne.


Hvad betyder det græske flag?

Den blå farve siges at minde folket om havet og himlen. Hvid symboliserer renhed i kampen for uafhængighed, og korset den kristne tro. De ni striber svarer til de ni stavelser i det græske krigsråb for uafhængighed: frihed eller død. Læs mere om Grækenland.Hvad sker der hvis Dannebrog rammer jorden?

Dit flag må ikke røre jorden – derfor er det sådan Dannebrog skal behandles med respekt. Sådan er det den dag i dag, og sådan har det været lige siden den dag, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen. Grunden til, at Dannebrog ikke må røre jorden, er ganske simpelt, at du skal behandle det med værdighed.


Hvem bruger splitflag?

Splitflaget var tidligere forbeholdt orlogsflåden og Kongehuset, men i dag kendetegner splitflaget – med eller uden særlige mærker – statens civile og militære myndigheder og institutioner.


Hvorfor står der YF på det danske flag?

YFFlag/Yachtflag På alle lystfartøjer skal bådflaget (også kaldet orlogsflaget eller yachtflaget) være forsynet med bogstaverne Y.F. i gul eller gylden i det øverste stangfelt. Heraf navnet Yachtflag.


Hvad kaldes et smalt eller V formet indsnit i et flag?

En gengivelse af et våbenmærke på et flag, hvor ikke blot farverne, men også motivet gengives, således at flaget simpelt hen er våbenskjoldet på flagdug, kaldes et banner.


Hvad er specielt ved Belgien?

Belgien har et typisk kystklima, med milde vintre og kølige somre. Landet er blandt de mest industrialiserede i verden, noget som har medført meget forurening. Vandkvaliteten er blandt Europas dårligste, og luftforureningen fra industrien er omfattende, særligt i byerne.


Hvad hedder Belgiens 3 delstater?

Landets to største regioner er det nederlandsktalende Flandern i nord og det fransktalende Vallonien i syd. De er begge officielt etsprogede. Hovedstadsregionen Bruxelles er officielt en tosproget (fransk og nederlandsk) enklave midt i Flandern. Der findes et tysktalende fællesskab i den østlige del af Vallonien.


Er Belgien kendt for chokolade?

Belgiens chokoladehistorie er gammel og traditionsrig. Der er fx en tradition om, at man hver søndag besøger familien, og har en chokoladeæske med, som værtindegave. Det betyder, at mange belgiere spiser chokolade hver eneste dag og derfor altid er på udkig efter noget nyt og spændende indenfor chokolade.


Hvor mange indbyggere er der i Belgien 2021?

Det grænser op til Frankrig, Nederlandene, Tyskland, Luxembourg og Nordsøen. Belgien er et lille og tætbefolket land. Det har et samlet areal på 30.528 kvadratkilometer (landareal 30.230) og et indbyggertal på 11.521.238.


Hvilket land er størst Danmark eller Belgien?

Indbyggere og areal

Indbyggere pr. 1. januar 2020 Indbyggere pr. km2
Belgien 11.566.041 377
Bulgarien 6.916.548 63
Tjekkiet 10.701.777 138
Danmark 5.840.045 138

Hvor er det godt at bo i Bruxelles?

De bedste steder at bo i Bruxelles:

 • Det historiske centrum. Der hersker ingen tvivl om, at det historiske centrum er et af de absolut bedste steder at bo i Bruxelles for turister. …
 • Sablon. …
 • Marollen. …
 • Saint-Gilles. …
 • Ixelles. …
 • Saint Gery.

Er Holland et dyrt land?

Er Holland et dyrt land? Priserne på basisprodukter i Holland er lavere end i Danmark. Du skal betale 1.10 gange mindre for shopping i Holland end i Danmark. Den gennemsnitlige indkvartering omkostninger i Holland spænder fra: 329 DKK (44 EUR) i Hostel til 756 DKK (102 EUR) i 3-stjernet hotel.


Hvad kan man lave i Bruxelles?

Hvis du planlægger en tur til den smukke by, er der nedenfor samlet 10 oplagte seværdigheder i Bruxelles, som du kan lade dig inspirere af.

 • Grand-Palace (også kendt som Grote Markt) …
 • Hôtel de Ville. …
 • Manneken Pis. …
 • Jeanneke Pis. …
 • Delirium Café …
 • Atomium. …
 • Saint Michel katedralen. …
 • Musikinstrumentmuseet.

Hvad skal man spise i Bruxelles?

Moules Frites er et must for enhver, der er i Bruxelles for første gang. Vi spiste det her i den hyggeligste restaurant med meget lokal steming – Au Vieux Bruxelles, hvor du kan få muslinger marineret i alt fra hvidvin, øl, karry, fløde til champagne:) Det var ret svært at vælge!


Hvad hedder den belgiske konge?

Philippe af Belgien. Philippe, Belgiernes Konge (fransk: Philippe Léopold Louis Marie; nederlandsk: Filip Leopold Lodewijk Maria; født 15. april 1960) er konge af Belgien siden 21. juli 2013.


Hvad er hovedsproget i Belgien?

Belgien

Kongeriget Belgien Koninkrijk België (nederlandsk/hollandsk) Royaume de Belgique (fransk) Königreich Belgien (tysk)
Hovedstad og største by Bruxelles 50°50′N 4°21′Ø
Officielle sprog Nederlandsk, fransk, tysk
Regeringsform Føderalt konstitutionelt monarki
• Konge Philippe I af Belgien (fra 2013)

Hvad kan man lave i Antwerpen?

Mest populære seværdigheder i Antwerpen

 1. Centralstationen. 8.343. Arkitektoniske bygninger. …
 2. Vor Frue Domkirke (Onze Lieve Vrouwekathedraal) 3.504. …
 3. Grote Markt. 3.267. …
 4. MAS – Museum aan de Stroom. 3.498. …
 5. Rubens House (Rubenshuis) 2.381. …
 6. Chocolate Nation. 545. …
 7. Plantin-Moretus-museet. 1.338. …
 8. De Koninck Antwerp City Brewery. 1.531.

FAQ: Hvad betyder det danske flag?

Hvad er storbyen i Belgien?

Den officielle hovedstad er Bruxelles, som dog historisk ikke er flamsk, men derimod knyttet til Brabant, og som af mange flamlændere i dag forbindes med det franske Belgien. Bruxelles er da også politisk uafhængig af Flandern, da de har egen politisk administration.

Hvad er hovedstaden i Belgien?

Bruxelles eller Bryssel (nederlandsk: Brussel; fransk: Bruxelles; tysk: Brüssel) indeholder Belgiens hovedstad, Bruxelles-Ville. Bruxelles er sæde for NATO og mange af EU-institutionerne, inklusive Kommissionen og det ene af Europa-Parlamentets to mødesteder. Bruxelles har 1.218.255 indbyggere.

Hvor stor er Antwerpen?

Antwerpen (Flamsk: Antwerpen, vallonsk: Anvers) er en by i Flandern i det nordlige Belgien. Byen ligger i provinsen Antwerpen, tæt ved grænsen til nabolandet Holland. Byen har 529.247 indbyggere og et areal på 204,51 km².