Hvad står der på det brasilianske flag?

Republikken Brasiliens flag er grønt med en stor gul rombe i midten. I romben er der en blå cirkel med hvide stjerner i fem forskellige størrelser samt et hvidt bånd, der løber gennem cirklen med blå streger. I båndet står republikkens motto, Ordem e Progresso (“Orden og fremgang”).

Hvad drikker man i Colombia?

Hvert land har sin egen nationale spiritus eller drikke. Den ene af Colombia er aguardiente, uden tvivl den mest emblematiske og elskede alkoholholdige drik. Kom med på denne tur gennem colombianske lande for at finde varmen og smagen af ​​dens bedste spiritus.


Er det sikkert at rejse i Colombia?

Selvom sikkerheden i de seneste år er blevet markant forbedret, så er Colombia stadig ikke det mest sikre land at rejse i. Kriminalitet: Selvom kriminaliteten er faldende i landet, så er der stadig meget kriminalitet i de store byer og på landet i Colombia. I 2010 blev mere end 16.000 mennesker myrdet i landet.


Hvad koster det at leve i Brasilien?

Den gennemsnitlige indkvartering omkostninger i Brasilien spænder fra: 141 DKK (101 BRL) i Hostel til 234 DKK (168 BRL) i 3-stjernet hotel. Pris pr. nat i et luksushotel i Brasilien handler om 966 DKK (694 BRL). Brug af offentlig transport i Brasilien kommer til en pris af: 6.30 DKK (4.50 BRL) for en enkeltbillet.Hvornår er sidste runde i Superligaen?

Pokalfinalen i 2022 spilles torsdag den 26. maj – som altid er det på Kristi Himmelfartsdag, og for en gang skyld ligger pokalfinalen efter afslutningen på Superliga-sæsonen – dog mangler Europa Playoff-kampen at blive afviklet på det tidspunkt.


Hvem har scoret flest mål i Superligaen?

Topcorere, top 25, all-time

Navn Klub Mål
Søren Frederiksen VFF SIF AaB 139
Peter Møller AaB FCK BIF 135
Heine Fernandez SIF VFF FCK AB 126
Steffen Højer VFF AaB OB 124

Hvem har vundet mesterskabet?

Siden omstruktureringen har FC København været det mest succesfulde hold i dansk fodbold. FCK har vundet hele 12 mesterskaber siden 1991, mens Brøndby har vundet seks. AaB har vundet fire gange, mens FC Nordsjælland, Herfølge, Silkeborg IF, Lyngby og FC Midtjylland har vundet en enkelt gang hver.


Hvad hedder indbyggerne i Brasilien?

Der bor 209 millioner mennesker, og den største by er São Paulo, som ikke bare er den største by i hele Sydamerika, men også i hele verden….Forskelle på europæisk-portugisisk og brasiliansk-portugisisk.

dansk europæisk-portugisisk brasiliansk-portugisisk
bus autocarro ônibus
tog comboio trem


Hvad fik Vinder af stjerner i trøjen?

Søren Le Schmidt løb med sejren i “Stjerner i trøjen“. I programmet beviste Søren Le Schmidt, at han kunne holde hovedet koldt i pressede situationer og samtidig finde viljestyrke, når det var allermest nødvendigt: – I virkeligheden tror jeg, at det var min stridighed og mit mindset, der hjalp mig i mål.


Hvad betyder stjernen på landsholdstrøje?

Infoboks. DBU vil gerne have en stjerne på landsholdstrøje, der symboliserer EM-triumfen i 1992. Men det må man ikke for UEFA, der mener, at stjerner er forbeholdt VM-sejre. Danmark vil gerne have en stjerne på landsholdstrøjen, så man kan vise modstandere og tilskuere, at man har vundet EM-turneringen i 1992.


Hvad er Bayern München kendt for?

Bayern München er en tysk fodboldklub med base i München, hovedstaden i Bayern. Klubben har vundet Bundesligaen 30 gange (siden 2013 9 gange i træk) og den tyske pokalturnering 20 gange og er den mest succesfulde tyske klub.


Hvor mange stjerner har Bayern?

Når en klub har vundet 20 mesterskaber eller der over har man ret til, at bære fire stjerner over logoet, og da Bayern hele 22 gange har hentet det tyske mesterskab hjem, er det naturligvis fuldt fortjent at de har fire stjerner over logoet. På maven af Bayern Münchens udebanetrøjer står der LIGA total!.


Hvor mange kan der være på Ceres Park?

Faciliteterne har vi også – hvad enten du vil holde et mindre møde i et af vores mødelokaler, holde messe i en af hallerne, fylde Ceres Arena med op til 7.000 personer eller afvikle koncert i Ceres Park med op til 50.000 gæster.


Hvor mange titler har FCK vundet?

Desuden har klubben vundet otte pokaltitler, heraf som den eneste dansk klub tre i træk (2015, 2016 og 2017) og har som den eneste danske klub opnået The Double fire gange og som den eneste klub to år i træk (2016 og 2017).


Hvor mange gange har Vejle vundet Superligaen?

3F Superligaen, 10. Klubben har vundet fem mesterskaber og seks pokal-titler igennem tiden. Den har desuden vundet the double – det vil sige både mesterskabet og landspokalen i samme sæson – to gange i hhv. 1958 og 1972.


Hvornår vandt Brøndby sidst mesterskabet?

Det første Danmarksmesterskab blev vundet i 1985. Senere fulgte mesterskaber i 1987, 1988, 1990, 1991, 1996, 1997, 1998, 2002, 2005 og senest i 2021. Den danske landspokalturnering blev vundet af Brøndby IF i 1989, 1994, 1998, 2003, 2005, 2008 og 2018.


Hvordan er nedrykningsspillet i Superligaen?

I år skal holdene i nedrykningsspillet (ligesom sidste sæson) nemlig ikke inddeles i grupper. De spiller i stedet to kampe mod hinanden, som man kender det fra mesterskabsspillet. De to hold, som slutter sidst rykker ned. Der vil altså ikke være play-off-kampe om at undgå nedrykning.


Hvad betyder stjerner på fodboldtrøjer?

En stjerne for hvert 5. mesterskab. Fænomenet kommer fra Italien, og blev indført i Danmark af DBU i 2002. 10 klubber i Danmark har præsteret mindst 5 mesterskaber, og kan dermed pryde trøjen med symbolet.


Hvordan vinder man Superligaen?

Alle møder hinanden ude og hjemme, og hver nummer 4 i de to nedrykningspuljer rykker efter de seks runder ned i 1. division. De to nummer 3 fra hver nedrykningspulje møder hinanden ude og hjemme, og vinderen bliver i Superligaen, mens taberen rykker ned i 1. division.


Hvorfor to medaljer til Brøndby?

Det er bestemt ikke tilfældigt, at spillerne mandag aften rendte rundt med to guldmedaljer om halsen. Det fungerer på den måde, at både Dansk Boldspil-Union (DBU) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) uddeler en guldmedalje til de nykårede danske mestre.


Hvorfor er Brøndby gul og blå?

Der arbejdede en malkepige, der hed Margrethe. Hun vaskede hver dag hendes mælkespand i brønden, og en dag var hun så uheldig at falde i brønden. En karl var dog hurtig til at redde hende op af brønden, men da hun kom op, havde hun slået sig gul og blå… Derpå var farverne i et våbenskjold med en brønd opstået.


Hvor mange gange har FCK vundet mesterskabet?

Klubben har været i den danske Superliga siden 1992-93 og har vundet danmarksmesterskabet 13 gange. I perioden fra 2001 til 2017 har klubben vundet Superliga-medaljer 16 sæsoner i træk: 10 guld, 5 sølv og 1 bronzemedalje.


Hvor lang tid siden er det at Tottenham har vundet et trofæ?

Tottenham Hotspur, eller bare ‘Spurs’, blev etableret i 1882 og er opkaldt efter London-bydelen af samme navn. Siden da har klubben vundet to PL-titler og otte FA Cup-trofæer, mens seneste store titel blev vundet i 2007/08, hvor Ligacup-trofæet blev hentet til klubben.


FAQ: Hvad står der på det brasilianske flag?

Hvor mange gange har Liverpool vundet?

I England har Liverpool vundet 19 mesterskaber, syv FA Cup-, syv Liga cup- og 14 Charity Shield-titler. Klubbens nuværende træner er tyske Jürgen Klopp, der tiltrådte 8. oktober 2015.

Hvor mange trofæer har Chelsea?

Klubben har vundet det nationale mesterskab i 1955, 2005, 2006, 2010, 2015 og 2017, FA Cuppen otte gange, senest i 2018, Europa Cuppen for pokalvindere i 1971 og 1998, Champions League i 2012 og 2021 og Europa League i 2013 og 2019.

Hvor skal man bo udenfor Barcelona?

Strande udenfor Barcelona

  • Sitges, Platja de la Barra. Kun 45 minutter fra Barcelonas bykerne ligger den pittoreske by Sitges. …
  • Mataró, Platja de Sant Simó Mataró er en af de mest lettilgængelige byer langs med Barcelonas kyst. …
  • Badalona, Platja del Centre.