Hvilken type uddannelse er datamatiker?

Datamatikeruddannelsen er en 2½-årig videregående, erhvervsrettet systemudvikler-/programmøruddannelse. Uddannelsen er for dig, som gerne vil arbejde med udvikling, planlægning, implementering og drift af it-systemer til virksomhedsstyring.

Hvad tjener en nyuddannet datamatiker?

Startlønninger

Startlønninger privatansatte hele landet
Datamatiker 72 32.594
Bachelor i datalogi 12 35.015
Professionsbachelor i webudvikling 12 34.449
Professionsbachelor i softwareudvikling 24 35.763

Er datamatiker en god uddannelse?

Nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at 90,6 procent er i job eller i gang med en videregående uddannelse af de datamatikere, der blev færdig i Skive i 2017. Ser man på de reelle tal, svarer det til tre personer.


Hvem laver spil?

Hvem laver hvad? er et spil, som styrker barnet kombinationsevne. Spilllet indeholder 10 store puslespilsbrikker i en kraftig kvalitet. Hver brik har en illustration på, og brikkerne skal så sættes rigtigt sammen i forhold til hvem, der laver hvad.Er der mangel på datamatiker?

For IT-uddannelser på erhvervsakademierne – datamatiker, IT-teknolog og multimediedesigner – er den gennemsnitlige arbejdsløshed 16 procent, ni måneder efter de studerende har afsluttet deres uddannelse.


Hvad kan man blive med multimediedesigner?

Som multimediedesigner har du jobmuligheder inden for it- og medieområdet. Du kan arbejde som fx frontend designer, frontend udvikler, UX designer, content manager eller digital designer.


Hvilken uddannelse er multimediedesigner?

Multimediedesigner er en 2-årig videregående uddannelse for dig, der vil have viden og færdigheder inden for user interface design (UI), user experience design (UX), digitalt indhold, programmering og forretningsforståelse. Du får et højt fagligt niveau og fingrene i det praktiske arbejde med skitser og tests.


Hvordan vidste du det?

Hvordan vidste du det? er i stedet et spændende og vanedannende quizspil, hvor ikke kun klogeåger og besserwizzere har vinderchancer. Alle kan være med, og ingen skal vente på, at det bliver deres tur. Det perfekte spil for både familie og venner!Hvad er en sikkerhedskonsulent?

Sikkerhedskonsulenter sidder klar, når unge trues i æresrelaterede konflikter. Med et nyt tilbud kan landets kommuner få støtte til at håndtere æresrelaterede sager, hvor der er risiko for vold og dødstrusler. Seks sikkerhedskonsulenter er trænet til at vurdere risikoen og opretholde sikkerheden for de unge.


Hvor meget tjener en it sikkerhed?

Startlønninger

Startlønninger privatansatte hele landet
Professionsbachelor i itsikkerhed 8 37.432
Anden universitær bachelor mv. med it 3
Anden professions bachelor 6 35.020
Cand.scient. Datalogi 38 43.000

Hvad laver man som it konsulent?

It-konsulenten drøfter opbygningen af nyt it-system med kunden. For at sikre sig hurtig hjælp har firmaerne eller institutionerne ofte en servicekontrakt med konsulentfirmaer om løbende støtte og rådgivning. En del af rådgivningen kan klares telefonisk, men mange gange må konsulenten rykke ud for at se på problemerne.


Hvad kan man læse på KEA?

  • Datamatiker. Designteknolog. Multimediedesigner. Produktionsteknolog.
  • Design & Business. Produktudvikling og teknisk integration. Softwareudvikling. Webudvikling.
  • Bygningskonstruktør. IT-arkitektur.

Hvilken it uddannelse skal jeg vælge?

Hvis du gerne vil skabe computerprogrammer og apps, kan du med en uddannelse inden for programmering fx. lære om kodning, IT-arkitektur og databaser. Du vil også styrke din evne til at arbejde systematisk. Uddannelser varierer fra korte videregående uddannelser på erhvervsakademier til lange universitetsuddannelser.


Hvor meget tjener en Cyber Security?

Startlønninger

Startlønninger privatansatte hele landet
Antal Øvre kvartil
IT-supporter 12 34.111
Datatekniker 24 40.225
It- og elektronikteknolog/It-teknolog 8 40.495

Hvad tjener en Byggeingeniør?

Den vejledende minimalløn for nyuddannede civilingeniører (2021) er kr. 41.900 kr, og den vejledende minimalløn for nyuddannede diplomingeniører er kr. 39.500. En ingeniør tjener i gennemsnit (2021) 60.000 kr.om måneden.


Hvordan bliver man produktionsingeniør?

Undervisningen foregår som holdundervisning, øvelser og problemorientet projektarbejde. Gennem tværfaglige projekter lærer du at bruge din teoretiske viden i praksis. Der er i høj grad samarbejde med erhvervslivet.


Hvor lang tid tager det at blive produktionsingeniør?

Du kan læse i Aalborg, Esbjerg eller København. En ingeniørfaglig bacheloruddannelse varer 3 år og giver adgang til en 2-årig overbygning som civilingeniør. En uddannelse som diplomingeniør varer 3½ år, hvorefter du kan starte din karriere eller læse videre, hvis du ønsker det.


Hvad tjener en ingeniør med PHD?

Den vejledende minimalløn for nyuddannede civilingeniører (2021) er kr. 41.900 kr, og den vejledende minimalløn for nyuddannede diplomingeniører er kr. 39.500. En ingeniør tjener i gennemsnit (2021) 60.000 kr.om måneden.


Hvad tjener en miljøingeniør?

42.287 kr. Grafen viser, hvordan lønniveauet fordeler sig for din søgning. Du kan fx se, hvad flest tjener, og om der er stor forskel på højeste og laveste løn.


Hvad er elektronik ingeniør?

Du lærer at udvikle forbrugerelektronik, fx til medicinsk udstyr og robotter. Du lærer om analog og digital elektronik samt brug af modellerings- og simuleringsværktøjer som led i udviklingsprocessen. Som færdiguddannet vil du typisk arbejde som udvikler, iværksætter, projektleder eller konsulent.


Hvad koster en grafisk designer i timen?

Nogle har et fast budget mens nogen gerne vil betale timepris. Som tommelfingerregel skal du have en gennemsnitstimeløn på omkring 750 kr. i timen ex moms for at tjene det samme som en fastansat grafisk designer. Jo dygtigere og mere specialiseret du er, jo mere kan du forlange i timen.


Hvor meget tjener man som mediegrafiker?

32.197 kr. Grafen viser, hvordan lønniveauet fordeler sig for din søgning. Du kan fx se, hvad flest tjener, og om der er stor forskel på højeste og laveste løn. Lønniveauet er beregnet ud fra lønoplysninger fra CV’er i vores database.


Hvor lang tid tager det at blive mediegrafiker?

Mediegrafiker: 4 år 5 mdr. Uddannelsen består af et grundforløb, der tages på en erhvervsskole og varer 20 eller 40 uger, samt et hovedforløb, der veksler mellem perioder på din læreplads og perioder på skolen.


Hvad er forskellen på grafiker og grafisk designer?

Grafikere kan specialisere sig yderligere: Mediegrafiker er en fireårig erhversuddannelse fra Teknisk skole med lang praktik med både digitale og trykte medier. En Grafisk designer er uddannet enten på mediehøjskolen, Skolen for Visuel Kommunikation, Designskolen Kolding eller Danmarks Designskole.


FAQ: Hvilken type uddannelse er datamatiker?

Hvor meget tjener en grafisk tekniker?

Som grafisk tekniker er du med til at producere aviser, blade, plakater, frimærker og meget mere….Løn for jobs, der minder om Grafisk tekniker.

Trykkerarbejde 33.676 DKK
Prepressarbejde og grafisk formfremstilling 26.898 DKK
Andet manuelt produktionsarbejde 26.352 DKK
Bogbinder 24.292 DKK

Hvad laver en tekniker?

En tekniker har viden inden for et område, og de kan foretage reparationer, vedligehold og justeringer af det område, de er specialiserede i. En tekniker kan hjælpe dig med reparation og vedligehold inden for eksempelvis VVS, datateknik eller industriteknik.

Hvad laver en industrioperatør?

Industrioperatører er typisk ansat i industrivirksomheder, hvor de betjener og overvåger maskiner og anlæg, der normalt er styret af computere. Der kan være tale om fabrikker inden for alle industrigrene, fx tektil- og beklædning, træindustri, fødevareindustri, kabel- og tovværksindustri, jern- og metalindustri mv.